Bebeluș afgan născut după ce mama a intrat în travaliu la bordul avionului forțelor aeriene americane

Mulți afgani au încercat să evacueze Afganistanul după retragerea trupelor americane și preluarea ulterioară a talibanilor, iar un bebeluș afgan s-a născut chiar la bordul avionului forțelor aeriene americane.

O femeie afgană însărcinată, care fugea de talibani, a intrat în travaliu sâmbătă, în timp ce ea și familia ei erau evacuate la bordul unui avion al Forțelor Aeriene ale SUA. Mama anonimă s-a urcat în avionul de marfă C-17 împreună cu soțul ei și celălalt copil mic al lor, potrivit People.

A intrat în travaliu la mijlocul zborului, având contracții din ce în ce mai dureroase. Tensiunea ei arterială a scăzut periculos de mult în timp ce avionul se apropia de Germania, provocând complicații medicale.

Comandantul aeronavei a luat măsuri, crescând presiunea aerului și scăzând altitudinea, ceea ce a reușit să „stabilizeze și să ajute la salvarea vieții mamei', potrivit unui reprezentant al Forțelor Aeriene din SUA.

Când avionul a ajuns la Ramstein, femeia a intrat în etapele finale ale travaliului. Un grup medical a preluat-o și a însoțit-o într-o sală de naștere improvizată din depozitul de marfă, unde au facilitat nașterea cu succes.

„Fetița și mama au fost transportate la o unitate medicală din apropiere și sunt în stare bună', a declarat un reprezentant al Comandamentului pentru mobilitate aeriană, scrie People. Nașterea extraordinară a avut loc după ce talibanii au preluat controlul capitalei Afganistantului și a altor orașe.

Afganii au intrat în panică, înghesuindu-se în aeroportul din Kabul și urcând pe zidurile de beton, în încercarea de a urca în zboruri internaționale și de a fugi de sub controlul talibanilor.

Peste 600 de persoane au fost evacuate într-o singură călătorie cu avioane de marfă ale Forțelor Aeriene, precum cea care a transportat femeia însărcinată. Acest număr a fost mult mai mult decât numărul de pasageri pentru care sunt construite aceste tipuri de aeronave. Mulți s-au repezit la rampe pe jumătate deschise și chiar la roți pentru a scăpa, iar unii și-au pierdut viața încercând să scape de sub teroarea talibanilor.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri