Regizorul premiat cu Oscar Barry Jenkins va intra în dialog cu spectatorii români

Barry Jenkins va intra în dialog cu spectatorii români la sfârșitul proiecției cu filmul său câștigător al Premiului Oscar, „Moonlight' („În lumina lunii'), prezentat la American Independent Film Festival București.

Barry Jenkins va intra în dialog cu spectatorii români

Barry Jenkins va intra în dialog cu spectatorii români via Skype


Barry Jenkins este regizorul filmului „Moonlight', film nominalizat la opt categorii ale Premiilor Oscar 2017. Deintre cele opt nominalizări, trei sau materializat. Filmul a câștigat Premiile Oscar pentru:

  • Cel mai bun film
  • Cel mai bun scenariu adaptat
  • Cel mai bun actor în rol secundar.

„Moonlight', o poveste atemporală despre legături umane și descoperirea de sine, care câștigat peste 150 de premii și a primit aprecierile unora dintre cele mai importante publicații. Titlul este distribuit în România de Transilvania Film.

Vineri, 15 septembrie, regizorul va deschide prima ediție a American Independent Film Festival la București, printr-o discuție cu publicul prin Skype, la finalul proiecției. Proiecția este programată la Cinemateca Eforie, de la ora 18:15. Biletele pot fi achiziționate în rețeaua Eventim. Programul proiecțiilor poate fi consultat pe filmedefestival.ro.

Două titluri din festival

Novitiate

Despre maturizare și căutarea propriului drum în viață vorbesc și „Novitiate' de Maggi Betts și „Patti Cake$' în regia lui Geremy Jasper. Sunt două dintre cele mai lăudate debuturi de la Festivalul Sundance de anul acesta.

„Novitiate', este povestea inițierii unei tinere din Tennessee, Cathleen, în dragostea față de Dumnezeu, odată cu înscrierea la o școală catolică. Acțiunea are loc pe parcursul a zece ani cu accent pe prima jumătatea a anilor ‛60. Conciliul Vatican II aborda relațiile dintre Biserica Catolică și lumea modernă, instaurând noi dogme privind modul în care urma să fie condusă Biserica.

Pentru „Novitiate', Maggi Betts a primit Premiul special al juriului Sundance pentru Cel mai bun regizor debutant la secțiunea Film american de ficțiune.

Filmul este programat pe 18 septembrie, de la ora 21:00, la CinemaPRO și, respectiv, 19 septembrie, de la ora 18.30, la Cinemateca Eforie. Titlul este distribuit în România de InterCom Film.

Patti Cake$

„Patti Cake$' este o poveste din Jersey, plină de umor și energie. Este primul lungmetraj semnat de celebrul regizor de videoclipuri Geremy Japser (co-regizor „Dog Days Are Over' – Florence + The Machine). „Patti Cake$' urmărește parcursul unei tinere cântărețe de rap dintr-un mediu defavorizat în căutarea celebrității. Rolul este interpretat de actrița australiană Danielle Macdonald. Filmul a fost prezentat în Quinzaine des réalisateurs, la Cannes, și selectat la Festivalul South by Southwest. Distribuit în România de Odeon Cineplex, va putea fi văzut în premieră vineri, 15 septembrie, de la ora 21:15, la Cinemateca Eforie.

Foto Barry Jenkins: @ David Bornfriend

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Muzica, filme, carte