Bărbia dublă apare chiar și când nu te confrunți cu kilograme în plus! Află cele mai populare modalități prin care o poți contracara!

Bărbia dublă, acel strat suplimentar de grăsime care se dezvoltă sub bărbie, afectează atât femeile, cât și bărbații. Cu toții o detestăm și, cu siguranță, căutăm diverse metode prin care să scăpăm de ea. Ce facem însă atunci când nici masajele, nici dieta nu dau roade? Specialiștii clinicilor de lux Glam Aesthetic Clinic vă propun două soluții- minim invazivă și invazivă- prin care o puteți elimina! Cum se realizează fiecare, dar și când devine “gușa” motiv serios de îngrijorare, aflați din rândurile următoare. 

Din ce cauză apare bărbia dublă? 

Inestetică, bărbia dublă sau chiar triplă este tot mai des întâlnită. O problemă estetică prin definiție, ea nu afectează, așa cum ați putea crede, doar persoanele supraponderale, deși este adevărat că un stil de viață nesănătos poate contribui la formarea ei. Dacă în alimentația voastră își găsesc frecvent locul grăsimile nesănătoase, alimentele bogate în calorii și cele puternic procesate, ați creat terenul propice formării stratului de grăsime sub bărbie. 

“Pe lista de factori care contribuie la formarea bărbiei duble se numără și moșternirea genetică. Da, dacă aveți rude de gradul 1 cu bărbie dublă, există posiblitatea ca și voi să dezvoltați această problemă de ordin estetic. Totodată, structura facială a anumitor persoane încurajează formarea gușei. Există oameni care au nativ maxilare slabe, așa se explică apariția bărbiei duble la cei care nu se confruntă cu kilograme în plus.”

(Georgiana Daniela Ulmeanu, fondator clinici estetice)

Și dacă utilizați mult timp telefonul, laptopul sau tableta, privind la ecrane dintr-o poziție care necesită aplecarea capului, veți încuraja formarea gușei. Cum este posibil? Din cauza posturii incorecte, mușchiul care leagă gâtul de bărbie va slăbi odată cu trecerea timpului. Și că tot vorbim despre asta, și înaintarea în vârstă își spune cuvântul: persoanele trecute de pragul de 40 de ani sunt mai predispuse să se confrunte cu bărbia dublă, din cauza scăderii considerabile a producției de colagen și de elastină din organism. 

“Atunci când nu trădează probleme de sănătate, bărbia dublă se formează în timp. Dacă însă sesizați apariția bruscă a gușei, asta ar trebui să vă pună pe gânduri. Bărbia dublă poate fi asociată cu o tiroidă subactivă, cu boala Cushing, cu tulburări de rinichi sau cu o inflamație a glandelor salivare.”

(Georgiana Daniela Ulmeanu, fondator clinici estetice)

Desigur, primul lucru care îl aveți de bifat pentru un diagnostic corect este programarea la un specialist, care vă poate lămuri ce a determinat formarea bărbiei duble în cazul vostru. 

Soluția minim invazivă care elimină gușa: lipoliza injectabilă

Acum că am trecut în revistă cauzele, să facem pasul spre rezolvări! Specialiștii Glam Aesthetic Clinic recomandă lipoliza injectabilă pacienților care doresc să evite bisturiul și caută o procedură fără disconfort și fără recuperare în eliminarea gușei. 

“Procedura minim invazivă presupune injectarea în stratul de grăsime a unui cocktail de substanțe, care are ca efect topirea celulelor de grăsime. Procedura durează în jurul a 15 minute, se realizează sub efectul anestezicului local, cu ajutorul unui ac extrem de fin. Ulterior, specialiștii noștri vor realiza un masaj în zona vizată de tratament, pentru o distribuire uniformă a substanței. Efectele devin vizibile după aproximativ o lună, timp în care este posibil să mai aveți nevoie de câteva ședințe de lipoliză, în funcție de planul de tratament realizat de medic.”

(Georgiana Daniela Ulmeanu, fondator clinici estetice)

O ușoară amorțeală și roșeață sunt singurele simptome pe care le puteți experimenta după intervenție. Rezultatele sunt de durată, deși vorbim despre o procedură minim invazivă: depozitele de grăsime sunt distruse definitiv, însă pentru a vă bucura de efecte și în viitor, specialiștii recomandă să adoptați un stil de viață echilibrat.

Lipoliza injectabilă este unul dintre cele mai populare tratamente din medicina estetică de astăzi: prin intermediul ei se redefinește linia mandibulară, poate fi folosită ca alternativă la ginecomastie, tratează grăsimea abdominală și chiar celulita. 

Liposucția submentonieră, alternativa lipolizei injectabile

O altă opțiune pe care o propun medicii de la Glam Aesthetic Clinic este liposucția, o procedură chirurgicală care conferă o linie a gâtului mai suplă în cazul femeilor și un aspect angular și masculin în cazul bărbaților, ideală pentru cei care nu vor să apeleze la mai multe ședințe de lipoliză injectabilă. În ciuda a ceea ce ați putea crede, liposucția presupune mai puține cicatrici și complicații, dar și o recuperare relativ rapidă, comparativ cu alte intervenții invazive. În general, ea este ideală pentru pacienții care încă se bucură de o piele fermă. În caz contrar, specialiștii vă pot recomanda și un lifting facial, pentru un rezultat spectaculos.

“Vorbim despre o procedură ușor de suportat de organism, este și motivul pentru care, de cele mai multe ori, o efectuăm sub anestezie locală. La cerere, se poate realiza și o sedare ușoară. Eliminarea gușei se face prin intermediul unor mini incizii, în zone puțin vizibile sub bărbie. Înlăturarea grăsimii se face treptat, deci procedura nu va produce disconfort pacientului. Prin intermediul unor suturi fine, închidem inciziile la finalul procedurii.”

(Georgiana Daniela Ulmeanu, fondator clinici estetice)

Precum lipoliza, și liposucția durează relativ puțin: în aproximativ 20 de minute intervenția ar trebui să ia sfârșit. Deși vă puteți relua activitățile cotidiene ziua următoare, specialiștii recomandă să apelați la această intervenție în contextul unui concediu, întrucât vreme de două săptămâni va trebui să purtați o compresă specială, care să mențină pielea strânsă și care să asigure obținerea celor mai bune rezultate. 

Decizia finală în ceea ce privește alegerea celei mai bune opțiuni pentru voi ar trebui să aparțină medicului, care ia hotărârea în funcție de starea de sănătate a pacientului, dar și în funcție de calitatea pielii sale.

Glam Aesthetic Clinic a ajutat peste 5.000 de pacienţi să îşi recapete încrederea în propria frumuseţe, prin cele mai căutate proceduri injectabile şi chirurgicale din lumea estetică. Vă invităm pe site-ul oficial pentru a descoperi lista completă de servicii: https://glamclinic.ro/. Găsiţi Glam Aesthetic Clinic în Bucureşti, la adresa: strada Ştefan Negulescu, numărul 39, sector 1, dar şi în Braşov, pe strada Octavian Augustus, numărul 1.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial