Balul de absolvire, prilej de bucurie pentru elevi, cheltuială mare pentru părinți

Balul de absolvire

Balul de absolvire s-a transformat într-o tradiție, iar în fiecare an, aproape că nu există instituție de învățământ care să nu organizeze o astfel de petrecere.

Fie că vorbim de finalul clasei a VIII-a, fie că facem referire la terminarea liceului, balul de absolvire este aproape obligatoriu, iar elevii îl așteaptă cu sufletul la gură. Emoția finalului și ideea că drumurile lor curând se vor separa îi fac pe elevi să se apropie și să se distreze pe cinste la petrecerea organizată în cinstea lor. Cu toate că distracția este pe primul plan, părinții sunt cei care trebuie să scoată banii din buzunar, iar sumele nu sunt deloc mici.

Dacă în trecut petrecerea de absolvire era o simplă festivitate cu câteva prăjituri și sticle de suc, acum vremurile s-au schimbat. Părinții ajung să cheltuie sume de bani fabuloase, petrecerile fiind ținute în locații scumpe, rafinate, în care meniul este preparat cu mare atenție. Astfel, aceste petreceri depășesc ideea de simplă distracție și se transformă într-un adevărat festin.

Pe lângă sumele pe care părinții le plătesc pentru muzică, locație și meniu, se mai adaugă și costurile pentru achiziționarea ținutei mult visate, programarea la coafor și machiajul profesional.

Ținută cu stil la balul de absolvire

Pentru ca seara să fie una cu totul specială, ținuta este piesa de rezistență. Aceasta nu este aleasă deloc la întâmplare, ci trebuie să se potrivească perfect cu locația, dar și cu trăsăturile fiecărei domnișoare. Nici tendințele nu sunt uitate atunci când vine vorba despre rochia de la balul de absolvire. Absolventele se interesează din timp ce se poartă și încearcă să se înscrie în tipare. Astfel, dacă unele fete aleg rochii cu prețuri între 100 și 300 de lei, există și cazuri în care rochia de bal este gândită de un designer și ajunge să coste chiar și 1000 de euro.

În ceea ce îi privește pe băieți, un costum care să le vină ca turnat, o cămașă asortată și o pereche de pantofi eleganți compun outfitul perfect pentru noaptea absolvirii.

Machiajul se cere unul special

Machiajul nu mai este doar un detaliu, ci este foarte important pentru ca domnișoarele să aibă un aspect impecabil. Astfel, make-up artiștii primesc foarte multe solicitări în acest sezon, iar pentru a obține un loc, fetele trebuie să se programeze chiar și cu câte 2 luni înainte. Prețurile variază, bineînțeles, în funcție de preferințe. Cu gene false, fără gene false, cu airbrush sau fără, prețurile pleacă de la 150 de lei și pot ajunge să depășească destul de mult această sumă.

Coafura completează imaginea impecabilă

Nici coafura nu este de neglijat pentru a avea o experiență memorabilă. Absolventele aleg fie coafuri sofisticate, cocuri sau împletituri, fie bucle lejere sau părul întins perfect cu placa. Indiferent de preferințe, fetele optează pentru specialiștii în domeniu, lucru care face ca suma de bani destinată balului de absolvire să își modifice valoarea în mod seminficativ.

Chiar dacă fac eforturi din punct de vedere financiar, părinții nu le refuză copiilor această distracție, fiind conștienți de importanța acesteia.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Iertați-mă… mă pregătesc de serbare!!!

Începe sesiunea specială a Evaluării Naționale. Uite când au loc examenele și ce documente sunt necesare pentru înscriere

Cât de importante sunt diplomele și coronițele de la finalul anului școlar?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie