Azi în istorie! 7 evenimente marcante de pe 7 mai


Găsim fascinant cum fiecare zi care trece a schimbat viețile oamenilor cândva în trecut în urma unor anumite evenimente. Iată 7 evenimente marcante din data de 7 mai.

Azi în istorie!

7 evenimente marcante de pe 7 mai

1824:

Simfonia a 9-a a lui Ludwig van Beethoven are premiera la Viena. Opera este considerată drept una dintre cele mai bune din întreaga sa carieră. Această simfonie este actualul imn oficial al Uniunii Europene.

1912:

Universitatea Columbia aprobă planurile de organizare a Premiilor Pulitzer, oferite în mai multe categorii (în prezent 21), după ce regretatul jurnalist Joseph Pulitzer a lăsat o sumă de bani în testamentul său universității pentru a pune bazele unei școli de jurnalism și pentru a oferi aceste premii.

1952:

Conceptul circuitului integrat care stă la baza tuturor computerelor moderne este publicat pentru prima dată de către inginerul Geoffrey Dummer.

1986:

Echipa de fotbal Steaua București a cucerit, pentru prima dată în istoria fotbalului românesc Cupa Campionilor Europeni, învingând în finală, după executarea loviturilor de la 11 m, cu 2–0, echipa spaniolă „FC Barcelona”.

Portarul Helmut Duckadam a reușit o performanță unică în lume – a apărat 4 lovituri de la 11 metri. Meciul s–a disputat la Sevilla, pe stadionul „Ramon Sanchez Pizjuan”.

1999:

Sanctitatea Sa Papa Ioan Paul al II-lea a efectuat o vizită ecumenică în România, marcând prima vizită a unui Suveran Pontif în această țară (7–9 mai).

Restul evenimentelor le găsiți în videoclipul de mai sus!

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

AVANTAJE #mergeMAIdeparte. Atenție! Ediția de mai, exclusiv online deschide apetitul pentru lectură

Horoscop 7 mai 2020. O zi care stă sub semnul intuiției și al neatenției la detalii

Cele mai neobișnuite nume alese de celebrități pentru copiii lor – Partea întâi!

Ea este fiica celei mai de succes femei de afaceri din România! Cum arată Norvina, fiica Anastasiei Soare?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video