Avertisment! Varianta Omicron va provoca „HAOS” în școli

Specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește super-mutația Omicron. Aceștia susțin că o anumită categorie de persoane pare să prezinte un risc mai mare de a face varianta periculoasă.

Dr. Angelique Coetzee, un medic privat și președinte al Asociației Medicale din Africa de Sud, a fost chestionată cu privire la cunoștințele sale despre Omicron pe fondul răspândirii acestuia în noi țări.

„De aproximativ opt până la 10 săptămâni nu am văzut niciun caz nou de Covid în regiunea noastră în care exersămne desfășurăm activitatea. Apoi, dintr-o dată, pe 18 noiembrie, am văzut bărbați tineri venind cu simptome asemănătoare unei infecții virale. Am făcut teste rapide, au fost pozitivi pentru Covid- 19', a declarat dr. Angelique Coetzee pentru Good Morning Britain, potrivit The Sun.

Ea a spus că a văzut inițial un bărbat în vârstă de 30 de ani și că „foarte rar' oamenii din această categorie de vârstă intrau în cabinetul ei.

După ce a văzut alți șapte pacienți, medicul a alertat un grup consultativ că ar putea exista o nouă variantă de răspândire, pe baza faptului că pacienții erau mai tineri și prezentau simptome diferite decât de obicei, iar cazurile creșteau brusc.

Când săptămâna trecută s-a tras pentru prima dată alarma despre o nouă variantă de Covid, experții au spus că majoritatea cazurilor au fost la tineri, cu focare la universități. Se presupune că această variantă se răspândește mult mai rapid și oamenii de știință se străduiesc să vadă dacă reduce eficacitatea vaccinului.

În Marea Britanie, zeci de copii au ratat săptămâni de școală pentru că au fost nevoiți să se izoleze după ce au intrat în contact cu cineva infectat. Vicepreședintele pentru Covid Recovery Group, deputatul Steve Baker a avertizat că regulile de izolare ar putea provoca „haos' în sala de clasă.

Această mișcare va „provoca daune colaterale, cum ar fi daune aduse educației copiilor'. Un sindicat al profesorilor a cerut ca activitățile de Crăciun precum serbări și evenimente de sfârșit de semestru să fie abandonate pe fondul descoperirii noii tulpini. De asemenea, elevilor li s-a cerut să poarte din nou măștile de protecție pentru a opri răspândirea variantei mutante Omicron.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri