Avertisment pentru părinți: Un copil de 5 ani s-a sufocat din cauza unui balon cu heliu

Un băiețel de cinci ani s-a sufocat după ce s-a jucat cu un balon cu heliu în formă de dinozaur, într-un tragic accident.

Un medic legist a descris moartea lui Karlton Noah Donaghey ca fiind “coșmarul oricărui părinte”, scrie The Sun, lansând un avertisment cu privire la pericolele pe care le prezintă baloanele.

Karlton a murit pe 29 iunie anul trecut, la șase zile după ceea ce anchetatorii au numit un “accident tragic”, s-a spus în cadrul anchetei sale.

El se jucase în grădina casei familiei sale din districtul Dunston din Gateshead, Tyne and Wear, înainte de a fi găsit inconștient în sufragerie.

El se îndreptase spre casă și își pusese un balon cu heliu în formă de dinozaur pe cap și pe față în timp ce se juca cu verișorii, a declarat ancheta din Newcastle.

Inspectorul șef Laura Defty de la Poliția Northumbria a declarat în cadrul anchetei: “Acesta a fost un accident tragic, iar părinții nu au fost în niciun caz vinovați'.

Aceste baloane pot fi cumpărate de obicei.

“Nu cred că s-ar fi putut face ceva pentru a preveni acest lucru”.

Un vecin asistent medical a oferit tratament de urgență, în timp ce medicii au fost chemați de la Serviciul de Ambulanță din Nord-Est și de la Serviciul de Ambulanță Aeriană Great North.

Karlton a suferit o leziune cerebrală hipoxică și a murit șase zile mai târziu, s-a spus la audiere.

Patologii Dr. Srinivas Annavarapu și Dr. Louise Mulcahy au fost de acord că heliul pe care l-a inhalat dintr-un balon a deplasat oxigenul din plămâni.

Medicul său de familie a declarat că Karlton nu avea antecedente de boală.

Mama Lisa i-a adus un omagiu fiului ei la începutul anchetei, a relatat ChronicleLive, mai scrie sursa citată anterior.

Ea a spus: “Vreau doar ca toată lumea să înțeleagă că Karlton a fost un băiat incredibil de prețios.

“A fost singurul nostru copil și a fost prețios pentru toți cei pe care i-a întâlnit.

“Acest accident tragic l-a luat de lângă toți cei care l-au iubit.

“Ca mamă și tată, îl vom purta cu noi pentru totdeauna.”

Președintele Thompson a emis un verdict de moarte accidentală.

„Karlton era un copil de cinci ani în momentul morții sale și locuia cu mama sa și familia sa. A avut o viață de familie fericită și a fost foarte iubit. Karlton, probabil, din curiozitate sau chiar în căutarea unui moment de distracție, și-a pus un balon umplut cu heliu pe cap și pe față. Sunt de acord cu poliția că acesta a fost un accident tragic. Karlton a fost pur și simplu un băiat tânăr cu o minte curioasă, în căutarea unor experiențe noi și, îndrăznesc să spun, a unui moment de distracție. Vreau să precizez că nimeni nu ar fi putut prezice ce i s-ar fi întâmplat lui Karlton în acea zi și ceea ce i s-a întâmplat lui Karlton în acea zi este coșmarul fiecărui părinte.”

El a spus că va scrie departamentului de sănătate publică al primăriei „pentru a vedea ce se poate face în ceea ce privește conștientizarea publicului cu privire la riscurile baloanelor cu heliu”.

Foto: 123RF

Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.

E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.

Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede' – Psiholog Constantin Cornea

Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.

Interviu în exclusivitate:

Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: “Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive”

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri