Avertisment pentru oricine a avut Omicron cu privire la noile tulpini de Covid-19

Cei care au avut Omicron au fost avertizați că nu vor putea să se apere de noile tulpini de Covid-19 care vor apărea în viitor.

Descoperirile noilor cercetări efectuate de Imperial College din Londra se aplică chiar și celor care sunt vaccinați cu trei doze, spun oamenii de știință.

Studiul a constatat că cei care au avut Omicron nu au fost imuni și s-au reinfectat, inclusiv cu versiunile mai vechi BA.1 și BA.2 și tulpinile mai noi BA.4 și BA.5.

Asta în ciuda faptului că au avut un impuls imunitar împotriva tulpinilor anterioare, cum ar fi Delta și Alpha.

„Nu numai că poate sparge apărarea vaccinului, dar pare să lase foarte puține dintre semnele distinctive la care ne-am aștepta asupra sistemului imunitar. Este mai parșiv decât variantele anterioare, așa că sistemul imunitar nu-și poate aminti', a spus profesorul Danny Altmann, de la Departamentul de Imunologie și Inflamație al colegiului, potrivit The Sun.

Cu toate acestea, el a subliniat că vaccinurile încă protejează împotriva formelor severe și a decesului. Iar Omicron a provocat până acum o boală mai ușoară, mai ales la cei complet vaccinați.

După o infecție cu Covid-19 sau vaccin, corpul recunoaște virusul atunci când este din nou expus. Cercetătorii spun că fiecare individ are propria „amprentă imunitară', în funcție de tipul de tulpină de care a fost infectat și de dozele de vaccin.

Au vrut să înțeleagă de ce atât de mulți oameni se reinfectează cu Omicron, chiar și atunci când ar trebui să aibă atât protecție naturală, cât și prin vaccin. Au fost analizate probe de sânge de la peste 700 de angajați din domeniul sănătății din Marea Britanie care au primit trei doze de vaccin ARNm, Pfizer și Moderna.

Cei care nu au avut Covid-19 până la valul Omicron au arătat o imunitate care a trecut la tulpini mai vechi. Dar ei au arătat o creștere redusă a variantei Omicron, conform descoperirilor din revista Science.

Personalul medical care a fost infectat cu Alpha a avut puțini anticorpi împotriva Omicron. Iar cei infectați în timpul primului val de pandemie, de tulpina văzută pentru prima dată în China, și apoi din nou mai târziu cu Omicron nu au avut nicio stimulare.

Cercetătorii au numit această „atenuare imunitară hibridă', atunci când infecția de la o tulpină mai veche de Covid-19 afectează efectul de stimulare a sistemului imunitar al unei infecții ulterioare cu Omicron.

„Infectarea cu Omicron nu oferă o creștere puternică a imunității împotriva reinfectării cu Omicron în viitor', a declarat autorul principal al studiului, mai scris sursa citată.

Cercetătorii au spus că înțelegerea varietății „amprentei imunității' a oamenilor va fi vitală pe măsură ce apar noi tulpini de Covid.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri