AVERTISMENT OMS: Această pandemie cu coronavirus este rezultatul interferenței cu habitatul animalelor sălbatice

În urmă cu două luni, revista Avantaje a realizat un interviu în exclusivitate cu un mare genetician italian, unul din specialiștii care a făcut parte din echipa de studiu a vaccinului anti-Ebola.

Claudio Quarta ne-a declarat în luna aprilie exact ce spun astăzi oficialii de la OMS, potrivit The Guardian.

Această pandemie cu coronavirus este rezultatul interferenței cu habitatul animalelor sălbatice


Am consumat resursele planetei și nu trebuie să fim mulțumiți că activitățile noastre sunt pur și simplu durabile. Trebuie să facem mai multe pentru că trebuie să lăsăm ceva mai mult generațiilor viitoare.

După părerea reputatului biolog, există o mare probabilitate ca în prezent să existe mai multe tulpini ale coronavirusului în circulație, la fel de periculoase amândouă.

Vreau să sper că pandemia va fi încheiată până în iunie. Dar atenție: acest mod de combatere a pandemiei va lăsa în continuare, multe persoane potențial infectate, iar virusul va continua să circule și ar putea provoca noi focare. De aceea este important ca întreaga lume să adopte același comportament, spunea Claudio Quarta.

Întrebat de reporterul Avantaje dacă nu cumva este timpul ca rasa umană să-și reconsidere obiceiurile alimentare și să oprim totodată interferențele cu animale de orice fel, mai ales să le consumăm…, reputatul om de știință ne-a declarat:

Da, desigur. Acest lucru trebuie să se termine. Și este necesar, și imediat aplicabil: interzicerea piețelor în care animalele sălbatice sunt depozitate și ucise împreună cu animalele domestice și de fermă. Deoarece acest lucru determină trecerea virusului de la o specie la alta și facilitează trecerea la oameni. Se pare că așa s-a întâmplat cu Co.ViD-19.

Dar dacă nu ne schimbăm comportamentul, vor exista pandemii noi și mai devastatoare. Vedeți, virusurile, ca și fiecare formă de viață, trăiesc pentru a se reproduce. Există numeroase virusuri extrem de patogene pentru om – pe care nu le cunoaștem și pe care nu ne-am dori niciodată să le știm – care trăiesc în interiorul animalelor sălbatice, care populează anumite habitate. Când distrugem acele habitate, animalele sălbatice tind să dispară, iar virusurie trebuie să găsească alte gazde pentru a supraviețui. Și nu există o gazdă mai bună decât omul cu peste 7 miliarde de oameni pe pământ.

Claudio Quarta

Vezi care sunt cele mai mici animale din lume!

Foto: 123rf, arhiva personală Claudio Quarta

Citeste și:

VIDEO EXCLUSIV AVANTAJE: Totul despre CORONAVIRUS LIVE cu dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri