Auriculoterapia, metoda care te poate ajuta să te lași de fumat

Auriculoterapia te ajută să te lași de fumat

Multe persoane își doresc să se lase de fumat, acest viciu punându-le viața în pericol. În lupta împotriva tutunului, oamenii au încercat diverse metode prin care să renunțe la consumul de țigări, multe dintre ele dovedindu-se fără rezultat. 

O metodă revoluționară care promite să îi ajute pe cei dependeți de tutun să renunțe la acest viciu este auriculoterapia. Auriculoterapia nu luptă doar împotriva fumatului, ci are efecte benefice și pentru cei care suferă din cauza dependenței de alcool, au probleme cu obezitatea sau se confruntă cu stresul.

După ce au testat această metodă, specialiștii au constatat că aceasta a avut rezultate uimitoare. În urma studiilor, aproximativ 190 de persoane au reușit să se lase de fumat.

Cum funcționează auriculoterapia?

Această metodă este cu totul specială. George Taranu este auriculoterapeut și este de părere că această procedură este una simplă și care nu produce durere la nivelul organismului. Auriculoterapia se realizează cu ajutorul unui aparat care emite impulsuri electrice la nivelul urechii. Această metodă funcționează după principiul potrivit căruia toate organele corpului se află în legătură cu un anumit punct al urechii. Procedura durează în medie aproximativ 15 minute, aceasta reușind să înlocuiască nevoia de nicotină cu o cantitate de serotonină. O ședință de 15 minute ajută persoana dependentă de tutun să scape de nevoie de a fuma pentru o perioadă de o lună, iar în timp, se va ajunge  la renunțarea definitivă la acest viciu.

Această metodă își are originile în acupunctură și este răspândită atât în SUA, cât și în Europa, având o vechime de aproximativ 60 de ani.

Foto: 123rf.com

Citește și:

8 super-alimente pentru detoxifierea de vară! Încearcă să le consumi în fiecare zi

7 simptome care semnalează probleme ale glandei tiroide

Ce se întâmplă dacă înoți în piscină imediat după ce ai aplicat loțiunea cu factor de protecție solară

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate