Atracții din Ischia și împrejurimile sale splendide

Atracții din Ischia și împrejurimile sale splendide

De la izvoarele cu apă termală, grădinile mediteraneene la orașele pline de istorie și așezările ancorate în tradiție, Ischia este una dintre cele mai frumoase și bogate insule din Italia, care te așteaptă să o descoperi în acest sezon estival, pas cu pas.

Ți-ai propus o escapadă în cea mai mare insulă vulcanică din Marea Tireniană? AeroVacanțe a pregătit tarife tentante la vacanțele complete în Ischia, ce pornesc de la numai 219 euro/persoană și includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Napoli-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, inclusiv feribot, taxe aeroport și asistență turistică! 

Plaje de top, grădini termale și stațiuni cosmopolite

Ischia nu este o insulă foarte mare, însă ascunde o mulțime de bogății pe care trebuie să le descoperi odată ce ai ajuns aici. Țărmul mării, brăzdat de grote și presărat cu plaje din nisip negru și auriu, este poate cel mai spectaculos din Italia, în timp ce stațiunile pitorești te întâmpină cu o atmosferă pur mediteraneană. 

Ischia se descoperă în tihnă, la pas, începând cu a sa capitală împărțită în Ischia Porto și Ischia Ponte despărțite de impozantul Castel Aragonese, elegantul Forio cunoscut mai ales pentru Bazilica albă Soccorso, pitorescul Sant’Angelo ce atrage personalități din toate colțurile Europei și până la Parcurile Termale Poseidon, Afrodita sau Negombo.

Plajele insulei sunt unele dintre cele mai încântătoare, așa că nu le rata! Preferatele publicului, datorită peisajului luxurinat impresionant, a nisipului fin și apelor cristaline sunt: Le Fumarole din Sant’Angelo, Marina Beach aflată în mica stațiune Casamicciola, bijuteria orășelului Lacco Ameno, plaja San Montano, și bineînțeles, Citara, o plajă de top arcuită la poalele Muntelui Epomeo renumită și pentru că aici se află Grădina Termală Poseidon.

Excursii din Ischia

Sejurul în Ischia poate fi completat excelent cu o excursie în împrejurimile pline de splendoare ale insulei. Dacă îți plac croazierele nu rata Capri – insula milionarilor împărțită în cele două mari orașe: Capri și Anacapri cu ale lor porturi cosmopolite: Marina Grande și Marina Piccola, dar și Procida – mica insulă colorată din Golful Napoli, unde s-au filmat câteva scene din celebrele producții hollywoodiene „Talentatul Domn Ripley' și „Poștașul'. 

La fel de bine, te poți aventura în turul Coastei Amalfitane – cel mai romantic drum de coastă din Europa ce se unduiește pe lângă mare pe o porțiune de circa 60 km, și cuprinde câteva dintre cele mai pastelate și încântătoare așezări din lume precum Positano, Amalfi, Praiano, Ravello sau Vietri sul Mare. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta