Ați crescut în anii 90? Înseamnă că vă e dor de aceste lucruri

Dacă ai crescut în anii 90, ai amintiri pline de nostalgie cu momentele definitorii ale epocii. Se spune că nimic nu mai e la fel astăzi. Tu ce zici?

Anii 90 au fost cu adevărat o bornă care a trasat viețile noastre în înainte și după. Sunt anii care ies în evidență cu o serie de schimbări culturale, tehnologice și social, și au avut o mulțime de caracteristici cheie, cum ar fi ascensiunea computerului personal și, odată cu aceasta, dezvoltarea constantă a internetului. Toate aceste schimbări au făcut epoca și mai memorabilă pentru persoanele care au crescut atunci.

Ce vă lipsește cel mai mult din anii 90?

Într-un forum pe internet s-a lansat următoarea întrebare: „Cei care ați crescut în anii 90, care sunt lucrurile care vă lipsesc din acei ani?' Iată cele mai interesante răspunsuri pe care oamenii le-au dat.

Trăiește clipa!

Nu aveam dovezi fotografice pentru tot ce se întâmpla. Puteam face prostii când eram adolescenți și să nu fim prinși. Nimeni nu scoatea un telefon să facă poze sau un video. La concerte, evenimente, ocazii speciale, trebuia să fii în ACEL MOMENT și să te delectezi cu ce trăiești. Eram mult mai prezenți. Și a fost ok! Copiii își creau propria distracție cu imaginația lor! Acum oamenii întreabă mereu „Oh, arată-mi pozele'.

Viața era mai simplă!

Totul părea mult mai simplu. Nu știu dacă era doar un produs al vârstei de atunci, dar dacă ne uităm înapoi chiar și la problemele mondiale care au dominat titlurile presei, se pare că am face orice pentru a reveni acolo și a avea „doar' acele probleme. În plus, fosfații distrugeau apa, așa că au fost interziși. Aerosolii ne distrugeau stratul de ozon, așa că l-am interzis. Fumatul pasiv provoca cancer, așa că am interzis fumatul în interior. O mulțime de probleme erau rezolvate, în loc să creeze alte probleme.

Aveam mai multă libertate

Să fi fost copil de-a lungul întregului deceniu 90 a fost minunat. Majoritatea gospodăriilor nu aveau un PC, laptopurile abia se dezvoltau, iar oamenii nu aveau telefoane mobile. Toți copiii din cartier alergau de colo-colo, jucându-se unii cu alții și niciunul dintre părinți nu a trebuit să se simtă suficient de îngrijorat pentru a-și urmări copilul tot timpul, în fiecare zi. De asemenea, oamenii nu se supărau pentru fiecare lucru mărunt, așa cum o fac acum. Politica nu era în toate fațetele vieții. Oamenii interacționau unii cu alții erau mai drăguți pe atunci. Lumea a devenit atât de diferită, într-un timp atât de scurt și nu într-un sens bun.

Aveam hobby-uri ca să nu ne plictisim

Nu ne plictiseam. Pe parcursul zilei găseam de făcut lucruri creative pentru a ne distra. Începeam noi proiecte, treburi pe care nu trebuia obligatoriu să le facem, noi activități artistice. Iar la final aveam un sentiment de satisfacție. „Acum nici măcar nu pot să țin pasul cu podcasturile și canalele YouTube care îmi plac, cu atât mai puțin să caut muzică nouă sau să mă ocup de toate emisiunile pe care am vrut să le urmăresc.”

Sărbătorile aveau farmec și magie

Senzația de vacanță de vară sau de iarnă. Să stăm acasă când veneam de la școală și să ne uităm la desene animate. Crăciunul și sărbătorile în general erau mai speciale. Emoția cu o seară înainte de a veni Moșu. Fără internet sau telefoane mobile. Nevinovăţie. Imaginație. Curiozitate.

Spațiu doar al tău cu tine

Era foarte normal să suni pe cineva pe fix și să nu primești un apel înapoi până poate a doua zi. Dacă aveai ceva de spus trebuia să aștepți 24 de ore sau mai mult pentru ca să-ți răspundă. Și nu era nicio problemă. Acum pare normal să te aștepți ca cineva să fie imediat accesibil și tot timpul, dar atunci era ceva imposibil de conceput, oamenii aveau timpul lor, personal. „Mi-e dor de oameni care-și dau spațiu unul altuia.”

În sfârșit, s-a schimbat regula de înscriere la concursul Miss Universe

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din timp liber