Atenție! Un ingredient comun găsit în 50% dintre produse poate favoriza apariția cancerului

Un ingredient comun găsit în dulapurile din majoritatea caselor poate favoriza apariția cancerului. Uleiul de palmier se găsește în aproape jumătate din toate produsele din magazine, atât în ​​alimentație, cât și în cosmetică.

Conține un compus numit acid palmitic despre care oamenii de știință spun că este „extrem de puternic' și duce la apariția cancerului. Șoarecii au fost hrăniți cu o dietă care conținea acest tip de acid, iar experții au urmărit cum acesta face ca tumorile de piele și gura să fie „foarte metastatice'.

Cancerul metastatic este momentul în care boala s-a răspândit. De obicei nu poate fi vindecat, ci doar tratat. Cercetătorii au testat, de asemenea, șoarecii cu o dietă cu ulei de măsline și au descoperit că nu crește răspândirea tumorilor. Uleiul de măsline și semințele de in conțin și acizi grași numiți acid oleic și acid linoleic.

Echipa speră că descoperirile lor, publicate în revista Nature, ar putea deschide calea pentru noi tratamente.

Profesorul Salvador Aznar-Benitah, lider senior de grup la IRB Barcelona și profesor de cercetare ICREA, și autor principal al lucrării, a declarat: „Există ceva foarte special la acidul palmitic care îl face un promotor extrem de puternic al metastazelor. Cred că este prea devreme pentru a determina ce tip de dietă ar putea fi consumat de pacienții cu cancer metastatic care ar încetini procesul metastatic.

Aceasta fiind spuse, pe baza rezultatelor noastre s-ar putea crede că o dietă săracă în acid palmitic ar putea fi eficientă în încetinirea procesului metastatic, dar este nevoie de mult mai multă muncă pentru a determina acest lucru.'

„Această descoperire este o una uriașă pentru a înțelege modul în care dieta și cancerul sunt legate și, poate mai important, cum putem folosi aceste cunoștințe pentru a începe noi remedii pentru cancer. Se estimează că metastaza este responsabilă pentru 90% din toate decesele cauzate de cancer, adică aproximativ nouă milioane de decese pe an la nivel global', a explicat și dr Helen Rippon, director executiv la Worldwide Cancer Research, potrivit The Sun.

Uleiul de palmier este folosit în marile mărci de ciocolată, unt de arahide, pizza, tăiței instant, șampon, pastă de dinți, deodorant și ruj, printre multe alte lucruri. Multe alimente listează uleiul de palmier ca „ulei vegetal', așa că poate fi dificil de identificat, deoarece poate veni sub multe denumiri diferite.

Poate fi listat ca: ulei vegetal, grăsime vegetală, miez de palmier, ulei de miez de palmier, ulei de fructe de palmier, palmat, palmitat, oleină de palmier, gliceril, stearat, acid stearic, Elaeis Guineensis, acid palmitic, stearina de palmier – și multe altele, deci nu este întotdeauna evident de observat.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate