Atenție, români! Specialiștii anunță un nou val al pandemiei de Covid-19

În ultima perioadă numărul de cazuri noi de Covid-19 a fost în scădere, însă specialiștii trag un semnal de alarmă și ne sfătuiesc să nu ne relaxăm prea mult. Ministrul Sănătății, Cseke Attila, este de părere că un nou val este aproape inevitabil din cauza numărul redus de persoane vaccinate.

Din nefericire, Cseke Attila nu vede cu optimism numărul mic de cazuri din ultima perioadă deoarece populația României este în continuare reticentă în ceea ce privește vaccinarea. Motiv pentru care este posibil ca în curând să ne confruntăm din nou cu o creștere a infectărilor, iar sistemul sanitar trebuie să fie pregătit în continuare cu o posibilă aglomerare a camerelor de gardă.

„Chiar dacă suntem pe un trend descendent astăzi în ce privește internările, noi trebuie să fim procedural pregatiți pentru un eventual val următor care, din punctul meu de vedere, la actuala rată de vaccinare, va veni sigur în România, din păcate.

Sistemul medical și societatea din România, la actuala rată de vaccinare, trebuie să se pregătească pentru alte valuri. Noi săptămâna viitoare chiar vom avea o videoconferință cu direcțiile de sănătate publică și prefecturi pentru actualizarea, de exemplu, a planului de reziliență pe paturi', a declarat Cseke Attila, potrivit știrileprotv.ro.

Cseke nu este singurul care susține această teorie. Mai mulți experți din domeniul medical îndeamnă populația să se vaccineze și să respecte măsurile de prevenție împotriva Covid-19. Octavia Jurma, un cunoscut cercetător imunolog este de părere că noua variantă Delta Plus va fi cauza unor noi infectări mai ales în preajma sărbătorilor.

„Pentru prima dată, săptămâna trecută, vedem că secvențierile nu sunt 100% cu tulpina ancestrală Delta, ci 20% sunt variante care intră în categoria Delta Plus. Deja, pandemia se pregăteşte să ne ofere o nouă tulpină, care va constitui probabil valul 5. Această relaxare e foarte importantă și toți o dorim, dar trebuie să ne relaxăm în siguranță, să încetăm să revenim la această normalitate care a dispărut', a declarat Octavian Jurma, într-o emisiune la Digi24.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri