Atenție la hărțuitorii de pe Tik Tok! Platforma atrage mulți dezechilibrați psihic

Hărțuitorii de pe Tik Tok se află în vizorul autorităților după mai multe ivestigații din care au ieșit la iveală o sertie de abuzuri sexuale asupra minorilor.

Un bărbat a fost închis după ce a hărțuit copii pe TikTok, a declarat poliția din Marea Britanie.

Robert Moors, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare pe 8 iunie și va rămâne în registrul infractorilor sexuali pe o perioadă nedeterminată. Arestarea a avut loc loc după ce platforma TikTok s-a concentrat pe un control din ce în ce mai mare asupra bunăstării și siguranței copiilor care au cont.

Bărbatul a folosit numele de utilizator Goldeneye0073 pe platformă, unde s-a prefăcut că are 12 ani, potrivit Yahoo News. Acolo, el a trimis mesaje la două tinere victime, întrebându-le despre lenjeria lor.

El i-a cerut victimei mai tinere, care avea opt ani, să facă mișcări sexuale, a informat Yahoo News, și i-a spus să-i ceară fratelui ei să-și expună organele genitale. De asemenea, i-a cerut celei de-a doua victime, care avea 10 ani, să-și scoată lenjeria.

În timp ce Moors le-a contactat pe cele două fete prin TikTok între octombrie și decembrie 2021, nu este clar dacă toate conversațiile lor au rămas în aplicație sau în altă parte. Poliția din Marea Britanie nu a vrut să ofere mai multe detalii.

În instanță, Moors a pledat vinovat pentru trei capete de acuzare pentru realizarea de imagini indecente cu copii și două capete de acuzare pentru incitarea unei fete sub 13 ani să se angajeze la activități sexuale. Când a fost investigat, pe telefonul său au fost găsite 235 de videoclipuri cu imagini indecente cu copii.

Procurorul care se ocupă de caz, Samantha Bonner, a declarat: “conținutul de pe telefonul lui Moors a fost cel mai rău pe care l-am văzut vreodată în 18 ani de serviciu. Copiii din acest caz au fost foarte curajoși în a se prezenta la Poliție și încurajez pe oricine a fost victima abuzului sexual să raporteze poliția. Întotdeauna luăm în serios acuzațiile de această natură, indiferent de cât timp a trecut și, garantat, va avea loc o anchetă completă'.

Ea a adăugat că îi sfătuiește pe părinți și tutori să monitorizeze întotdeauna activitatea online a copiilor lor, deoarece există mulți oameni care caută să profite de ei.

„Insistați întotdeauna asupra setărilor de confidențialitate puternice pentru a menține copiii în siguranță atunci când folosesc internetul și vorbiți-le despre pericolele de a discuta cu persoane pe care nu le cunosc', a spus ea.

Încă de la apariție, TikTok a fost supus unei presiuni pentru modul în care gestionează situațiile de îngrijire și abuz și s-a confruntat cu acuzații că nu face suficient pentru a proteja copiii care îl folosesc. Departamentul pentru Securitate Internă, despre care raportează Financial Times, investighează în prezent modul în care platforma gestionează conținutul de abuz sexual asupra copiilor, și a etichetat TikTok „locul perfect pentru prădători'.

Platforma TikTok este cea mai populară în rândul generațiilor mai tinere, „unde merg copiii mici, prădătorii vor urma în mod natural'.

Foto: 123rf

Citeste și:

Sezonul 2 din Squid Game apare mai repede decât ne așteptam

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri