Astre: tendintele lunii septembrie 2009

Astre: tendintele lunii septembrie 2009

Saturn in opozitie cu Uranus – este a doua opozitie Saturn-Uranus din 2009 si a treia dintr-un sir de cinci.

 

Precedentele au fost in noiembrie 2008 si februarie 2009, iar urmatoarele vor fi in 2010. Aspectul exact se produce pe 15 septembrie, dar efectele este posibil sa fi inceput sa se simta chiar de luna trecuta.

Configuratia este bulversanta, deoarece avem un conflict intre Saturn, care patroneaza structura, traditia si conservatorismul si Uranus, planeta anarhiei, schimbarii si innoirii.

Peisajul incearca sa se reconfigureze, dar vechiul opune rezistenta, de unde rezulta dezordine si instabilitate. Se mentine riscul de dificultati politice, administrative si economico-financiare, de scandaluri, crize si incertitudini.

„Seismele“ care insotesc aspectul au insa rolul de a sparge rutina, de a forta anumite reconsiderari, restructurari sau reorganizari, foarte necesare.

Dar acest lucru este greu de facut si incercarile sunt insotite de revolta, dezorganizare, ravasirea sistemelor de valori, nelinisti si frustrare. Efectele ne influenteaza pe toti, dar mai ales pe Pesti si Fecioare, iar apoi pe Gemeni si Sagetatori.

Soarele in conjunctie cu Saturn – aspectul exact se produce pe 17 septembrie, cu efect asupra intervalului 3-23 septembrie. Are o latura negativa legata de piedici, greutati, intarzieri.

Este nefavorabil celor aflati in functii inalte si celebritatilor, carora le poate aduce tot felul de neajunsuri sau ghinioane. La nivel personal, inclina catre pesimism, inhibitii, sentimente de vinovatie si incearca sa submineze increderea in sine a individului.

Adesea acesta are senzatia ca este blocat, restrictionat, ca ceilalti i se impotrivesc, iar piedicile se inmul-
tesc. Perioada cere efort, tenacitate, prudenta, rabdare, realism si organizare pentru a fi depasita cu bine. Ii vizeaza pe Fecioare si Pesti, apoi pe Gemeni si Sagetatori.

Soarele in opozitie cu Uranus – aspectul exact se produce pe 17 septembrie, cu efect asupra intervalului 3-23 septembrie. Combinatie bulversanta, care aduce surprize si rasturnari de situatie.

Ne poate confrunta cu idei sau evenimente care constituie o provocare pentru starea actuala a lucrurilor. Accentueaza spiritul independent si rebel, dorinta de nonconformism, revolta, nervozitatea, manifestarile bruste si impulsive. Aduce risc de accidente. Atentie in special pentru Fecioare si Pesti, eventual pentru Gemeni si Sagetatori.

Observatie: Opozitia Saturn-Uranus, impreuna cu conjunctia Soare-Saturn si cu opozitia Soare-Uranus formeaza un tot unitar, o combinatie puternica si complexa.

Trecerea Soarelui peste axa formata de opozitia Saturn-Uranus contribuie la evidentierea acesteia si la amplificarea efectelor ei, la care se adauga efectele particulare ale conjunctiei si opozitiei pe care le face el insusi.

Cele mai expuse sunt zodiile mutabile (Fecioara, Pesti, Gemeni, Sagetator), dar combinatia poate avea influenta asupra oricaruia dintre noi, intr-un domeniu sau altul de viata. Perioada de influenta maxima a combinatiei se situeaza in decada a doua a lunii.

Soarele in careu cu Pluto – aspectul exact se produce pe 23 septembrie cu efect intre 20 si 28 septembrie – da inclinatie catre suspiciune, incordare, tentatia controlului si a manipularii; creste impulsul sexual, dar cu manifestare disruptiva, risc de frustrari si disensiuni. Competitie si lupta pentru putere. Atentie in special pentru Balante si Capricorni, eventual pentru Berbeci si Raci.

Special Cupidon
Aflata in Leu, in primele doua decade Venus aduce o enorma nevoie de dragoste, atentie si admiratie. Plina de patos, incita la sentimente impetuoase, la iubiri pasionale, care se exprima prin gesturi mari, demonstrative, pline de generozitate. Dramele emotionale si aventurile rasunatoare sunt frecvente.

Situatia chiar poate scapa de sub control, fiindca Venus se afla in opozitie cu Jupiter si Neptun; Jupiter o poate face sa piarda foarte usor masura, iar Neptun, sa piarda directia. Perioada are un farmec amoros deosebit, dar este destul de riscanta. Situatia se calmeaza dupa 20, cand Venus intra in Fecioara. De?i nu-i scade din intensitatea pasiunii, trigonul cu Pluto aduce mai multa luciditate.

Mercur retrograd – 7-29.09
Mercur retrograd afecteaza reflexele fizice si intelectuale, da neplaceri legate de comunicare ?i deplasari. Atentie la acte, documente. Actiunile de schimb, negocierile sau examenele pot fi perturbate.

Pot fi insa favorizate verificarile, reluarile, rectificarile. Mercur retrogradeaza intre 7 si 29 septembrie in Balanta si Fecioara. Va avea efect asupra Balantelor si Fecioarelor, dar ?i asupra altor semne zodiacale:

 • Berbec: slujba, sanatate, animale + cuplu
 • Taur: copii, sex, timp liber, sport + slujba
 • Gemeni: locuinta, parinti + copii, sex, creativitate
 • Rac: frati, negocieri, drumuri + locuinta, parinti
 • Leu: bani, economii, valori + frati, documente
 • Fecioara: comunicare, intelect, vitalitate + bani
 • Balanta: deceptii, boala, barfe + intelect
 • Scorpion: proiecte, popularitate + uneltiri
 • Sagetator: cariera, ambitie, statut + prieteni
 • Capricorn: voiaje, cultura, studii + cariera
 • Varsator: afaceri, taxe, credite + deceptii
 • Pesti: cuplu, colaborari, procese + afaceri, credite

Citeste si horoscopul lunii Septembrie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania