Astre: tendintele lunii noiembrie

Astre: tendintele lunii noiembrie

zodiiCele mai semnificative configuratii astrale
Careul Saturn-Pluto
Perioada de influenta – aspectul exact se formeaza pe 15 noiembrie si este primul dintr-o serie de trei. Urmatoarele vor fi pe 1 februarie si 21 august 2010. Efectele se vor simti in perioada noiembrie – martie inclusiv, apoi in 2010, din ultima decada a lui iulie pana toamna tarziu. Unele reminiscente ar putea aparea si in 2011.

Un careu de temut – aspectele dure Saturn-Pluto sunt printre cele mai distructive configuratii astrale. De-a lungul vremii au fost insotite de evenimente brutale, de bulversari politice, socuri economice, conflicte armate, asasinate, accidente grave, cataclisme naturale (cutremure, tornade, secete, inundatii etc.). Pentru a da doar cateva exemple, sub aspecte tensionate Saturn-Pluto s-a produs cel mai mare dezastru natural din istorie, revarsarea fluviului Huang Ho, ale carui inundatii au ucis milioane de oameni in China (1931), inabusirea in sange a revolutiei din Ungaria de catre trupele sovietice (1956) iar, mai recent, razboiul croato-bosniac (1992-1993) sau atacul terorist din 11 septembrie 2001 din SUA. Tot pe distonante Saturn-Pluto au debutat primul si al doilea razboi mondial. Nu absolut toate aspectele dure Saturn-Pluto produc tragedii de proportii si poate ca vom avea sansa ca nici actualul careu sa nu produca.

La nivel personal – viata poate deveni mai dificila sub aceste tranzite care aduc temeri si framantari, tendinte pesimiste sau depresive, neplaceri de sanatate, provocari si lupte, evenimente ce nu pot fi prevenite si asupra carora nu se poate interveni. Cei mai expusi sunt Balantele, Capricornii, Berbecii si Racii, mai ales daca ei s-au nascut la inceputul zodiei (in septembrie, decembrie, martie sau iunie). Dar unele tensiuni pot fi re-simtite de oricare dintre noi, intr-un sector sau altul al vietii.

Conjunctia Jupiter-Neptun devine din nou foarte activa, fiindca Jupiter se apropie de Neptun, pregatindu-se pentru conjunctia exacta din decembrie. Neptun patroneaza inspiratia, compasiunea si misterul, dar si utopia, confuzia, dependenta, ratacirea, inselato-ria, echivocul. Acesta are legatura cu multimile si propaganda. Jupiter gu-verneaza entuziasmul, convingerile, educatia, cultura si orizonturile largi.

Are implicatii administrative, juridice si financiare. Negativ, inclina la exagerare si risc. Stresata de influentele adverse ale Soarelui si ale lui Marte, in noiembrie conjunctia tinde sa ac-
tioneze distonant, sporind haosul, confuzia si dezordinea. Riscul financiar ramane considerabil, dar dezamagirile pot marca orice alt sector al vietii. Se recomanda luciditate si prudenta, deoarece conjunctia are ceva amagitor, care poate atrage in situatii dubioase si/sau deceptionante. Atentie marita pentru toata lumea, dar mai ales pentru Varsatori, Tauri, Lei si Scorpioni.

Soarele in careu cu Jupiter si Neptun influentele se simt in primele doua decade. Careul Soare-Jupiter se perfecteaza pe 10 noiembrie si inclina la excese, imprudenta, risipa si risc. Careul Soare-Neptun se perfecteaza pe data de 16 noiembrie si predispune la neatentie, credulitate, lipsa de ratiune, organizare si concentrare.

Ambele aspecte predispun la excese, pagube si ac-cidentari. Desi sunt doua aspecte di-ferite, ele functioneaza ca un tot, caci Soarele face, de fapt, careu cu conjunctia Jupiter-Neptun. Careul fiind un aspect stresant, va accentua latura discordanta a conjunctiei. Prudenta mai ales pentru Varsatori si Scorpioni, apoi pentru Tauri si Lei si, in fine, pentru toata lumea, deoarece nu se stie ce punct sensibil din horoscop ne poate atinge aceasta configuratie.
 

Special Cupidon
Indragostitii ar trebui sa profite de influxurile romantice ale primei saptamani din luna: Venus e inca in Balanta si face aspecte armonioase cu Marte (pasiune), Jupiter (entuziasm) si Neptun (sensibilitate). Pe 8 noiembrie Venus intra in Scorpion, unde nu se simte comod. Emotiile devin mai intense si mai radicale. Exista in aceasta pozitie o sete de absolut, care risca sa genereze frustrari. Asteptarile sunt mari, greu de indeplinit. Mult prea mari, daca ne gandim ca Venus intra in careu cu Jupiter cel lipsit de masura. Si probabil utopice, caci Venus face careu si cu Neptun. Careul Venus-Marte din decada a doua si a treia e plin de senzualitate, dar infierbantat si nesocotit, putandu-se solda cu despartiri.

Careul Saturn-Pluto: zone de impact
Zonele de impact difera de la o persoana la alta, in functie de horoscopul personal. Vezi mai jos din ce parte bate vantul, in functie de zodia in care te-ai nascut. In cazul in care stii unde ai Ascendentul*, citeste si paragraful aferent acestuia, iar apoi fa o sinteza intre cele doua.

 •  Berbec: cuplu, contracte; procese + cariera; statut
 •  Taur: slujba; obligatii; sanatate, igiena + studiu
 •  Gemeni: copii; sex; risc; timp liber + investitii
 •  Rac: camin, locuinta; parinti; cuplu, colaborari
 •  Leu: frati; invatare, negocieri; drumuri + slujba
 •  Fecioara: bani, profit; resurse + copii; sex; risc
 •  Balanta: infatisare, sanatate, reactii + camin
 •  Scorpion: pericole ascunse; insingurare + frati
 •  Sagetator: proiecte; popularitate + bani
 •  Capricorn: corp, sanatate + cariera, prestigiu
 •  Varsator: studiu; voiaje; pericole ascunse
 •  Pesti: investitii, pierderi + prieteni; popularitate

*Iti poti calcula Ascendentul la adresa de internet: http://www.alabe.com/freechart

Starul zodiei
Julia Roberts (28 octombrie 1967)
Julia Roberts are, cu adevarat, o viata implinita. E cea mai bogata actrita din lume, posesoarea unui Oscar (pentru rolul din „Erin Brockovich“) si fericita mamica a trei copii. Scorpioanca fascinanta, care polarizeaza imediat atentia, are in horoscopul natal trei planete in sectorul scenei: Soarele (stralucire, energie), Mercur (inteligenta, mimica) si Neptun (imagine, film, magie). In-tamplarea face ca stapanul acestui sector sa guverneze si casa carierei – e vorba de Marte, situat in Capricorn, intr-o pozitie puternica, care-i imprima ambitie, tenacitate si seriozitate. Julia are Ascendentul in Rac, ceea ce explica fantezia ei interpretativa si faptul ca pune mult pret pe familie.
 

Citeste si Horoscopul lunii noiembrie 2009

 

Text: Mihaela Dicu, Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania