Astre: Tendintele lunii martie 2009

Astre: Tendintele lunii martie 2009
Uncategorized

Cele mai semnificative configuratii astrale
Opozitia Soare-Saturn – aspectul exact se formeaza pe 8 martie si influenteaza primele doua decade ale lunii. Este amenintator pentru cei aflati in functii inalte sau sub lumina reflectoarelor. Poate aduce pierderea puterii sau a prestigiului, ghinioane, boala, poate chiar moarte.

La nivel personal, inclina catre indoiala, pesimism, inhibitii, sentimente de vinovatie. Pe scurt, incearca sa submineze increderea in sine a individului. Adesea acesta are senzatia ca e blocat, restrictionat, ca ceilalti i se impotrivesc, iar piedicile se inmultesc. Perioada cere efort, rabdare, realism si organizare pentru a fi depasita cu bine. Incapatanarea, rigiditatea si conservatorismul absurd aduc deservicii si trebuie evitate.

Conjunctia Soare-Uranus – aspectul exact se formeaza pe 13 martie si influenteaza primele doua decade ale lunii. Accentueaza independenta, originalitatea. Aduce evenimente neasteptate, schimbari bruste, surprize si innoiri. Are legatura cu reforma si ingeniozitatea, dar si cu radicalismul, revolta, accidentele, catastrofele. Importanta indeosebi pentru Pesti si Fecioare, apoi pentru Gemeni si Sagetatori.

De remarcat ca cele doua aspecte mentionate intaresc si reactualizeaza de fapt efectele opozitiei dintre Saturn si Uranus. Acestea sunt deosebit de puternice, mai ales in jurul datei de 11 martie, cand sunt potentate si de Luna Plina care se formeaza chiar pe axa acestei opozitii.

Opozitia Saturn-Uranus activeaza in fundal aproape tot anul si mentine riscul de dificultati politice, administrative si economico-financiare, de scandaluri si crize. Bulversarile pe care le provoaca au insa rolul de a forta anumite reconsiderari, restructurari sau reorganizari. Efectele ne afecteaza pe toti, in functie de horoscopul personal, dar lanseaza un avertisment special pentru Fecioare si Pesti, apoi pentru Gemeni si Sagetatori.

O alta reactualizare a efectelor opozitiei se produce in perioada 15 si 25 martie, de data asta datorita tranzitului lui Mercur, care face opozitie exacta cu Saturn pe 19 martie si conjunctie exacta cu Uranus pe 22 martie.
 

Conjunctia Marte – Neptun – aspectul exact se formeaza pe 8 martie si influenteaza perioada 25 februarie-15 martie. Marte este pasiunea, actiunea, initiativa, lupta, agresivitatea, spiritul de comanda, graba si riscul. Neptun este visul, romantismul, idealul, credinta, misterul, iluzia, amagirea, frauda, viciul, destramarea. Conjunctia poate avea efecte mixte, pozitive sau negative. Pozitiv, este excelenta pentru inrolarea in slujba unui ideal sau a unor cauze nobile, romantism, efort colectiv, intuitie in afaceri, inspiratie.

Negativ, induce un climat de neliniste si deruta, exacerbeaza sensibilitatile si creeaza dezordine. La nivel macro, poate avea ca efecte accentuarea fanatismului si sporirea incidentelor legate de minciuna, tradare, droguri, adulter, sinucidere, fraude, deconspirare sau dezvaluirea unor secrete care fac mare valva.

Poate genera evenimente negative care implica fluidele (gaze, abur, benzina, apa etc.), chimicalele si masele plastice. Intre altele, da pericol de poluare a apelor sau de accidente navale si creste rata mortalitatii prin inec. La nivel personal, amplifica emotiile pana la pierderea controlului si poate impinge la decizii nebunesti. Ii priveste in mod particular pe Varsatori, apoi pe Lei, Scorpioni si Tauri.

Special Cupidon
Totusi, pentru ca atata timp cat Venus este retrograda tindem sa vedem lucrurile mult mai luminoase sau mult mai intunecate decat in realitate, in astfel de perioade nu este recomandat sa luam decizii relationale, sa ne logodim, sa ne casatorim, sa semnam contracte parteneriale, sa rupem o legatura ori sa demaram un divort. Pe scurt, nu trebuie sa ne grabim sa ne luam angajamente ferme sau sa rupem un angajament inainte ca ciclul sa se incheie.

Atentie! Adesea efectele se manifesta si dincolo de perioada stricta de retrogradare, ciclul retrogradarii putand ingloba tot intervalul in care Venus se afla in zodiile "atinse" de retrogradare. In 2009, este vorba de perioada 3 ianuarie – 6 iunie.

Venus retrograda: 6.03-17.04
Venus retrogradeaza o data la 1 an si 7 luni, pentru cca. 40-45 de zile. Anul acesta Venus va fi retrograda intre 6 martie si 17 aprilie, mai intai in Berbec, iar apoi in Pesti. In martie, efectele sunt mai vizibile in ultima decada, dinamizate de conjunctiile lui Venus cu Soarele si cu Mercur.

Venus reprezinta dragostea si atractia, buna intelegere, colaborarile, asocierile, distractiile, socializarea, banii si conceptia pe care o avem despre valoarea oamenilor si a lucrurilor din viata noastra. In rastimpul retrogradarii, toate cele enumerate pot suferi perturbari. E valabil pentru oricine, dar pare sa-i priveasca mai ales pe Berbeci, Pesti, Balante si Fecioare, precum si pe toti cei cu Ascendentul in semnele enumerate.

Cat timp Venus e retrograda, sensibilitatea emotionala e crescuta si tindem sa fim extrem de subiectivi cu privire la ce iubim sau detestam. Uneori, exprimarea sentimentelor devine stangace. Alteori, ies la suprafata trairi ce pareau a fi uitate. In majoritatea cazurilor pierdem nota de mijloc si ne raportam la ceilalti fie febril, pasional, fie inhibat, incomplet.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din