Astre: tendintele lunii ianuarie 2009

Astre: tendintele lunii ianuarie 2009
Uncategorized

Dupa vartejul ultimelor saptamani, configuratiile planetare din ianuarie cauta sa restabileasca echilibrul, sa gaseasca solutii, sa repare, sa construiasca. Pe scurt, avem la dispozitie o luna pozitiva, de care putem profita pentru a ne pune treburile la punct.

Cele mai importante configuratii si efectele lor

SATURN IN OPOZITIE CU URANUS – efectul continua din lunile trecute si se mentine si in ianuarie. Configuratia e bulversanta, capabila sa produca dificultati politice, administrative si economice, scandaluri si crize. Seismele care o insotesc pot avea insa rolul de a scoate lumea din amorteala, de a forta anumite restructurari sau reorganizari, foarte necesare.

Acum pot fi facuti pasi pretiosi in acest sens, caci Soarele si Marte, ambele in Capricorn, fac aspecte armonioase atat cu Uranus, cat si cu Saturn. Multi Pesti si Fecioare pot resimti un efect de solutionare sau clarificare, iar, intr-o oarecare masura, chiar si unii Gemeni si Sagetatori. Capricornii pot juca rolul de mediatori, dar pot sa si profite de pe urma conflictelor sau derutei celorlalti. Poate si Taurii…

SOARE IN SEXTIL CU URANUS – aspectul exact se formeaza pe 9 ianuarie. Efectele se resimt intre 4 si 14 ianuarie si ajuta la medierea opozitiei Saturn-Uranus. Aduce oportunitati neasteptate, idei originale, deschidere. In avantaj: Pestii si Capricornii, dar si Taurii si Scorpionii.

SOARE IN TRIGON CU SATURN – aspectul exact se formeaza pe 11 ianuarie. Efectele se resimt intre 6 si 16 ianuarie si ajuta la medierea opozitiei Saturn-Uranus. Aduce intelepciune, perseverenta si stabilitate. In avantaj: Capricornii si Fecioarele, apoi Taurii si Scorpionii.

MARTE IN SEXTIL CU URANUS – aspectul exact se formeaza pe 22 ianuarie, dar influenteaza toata partea a doua a lunii. Configuratie activa si plina de initiativa, care faciliteaza luarea unor masuri energice si pozitive. Ii avantajeaza in special pe Capricorni si pe Pesti, dar poate aduce actiuni inspirate Taurilor si Scorpionilor, parteneriate stimulante Racilor si Fecioarelor.

MARTE IN TRIGON CU SATURN – aspectul exact se formeaza pe 24 ianuarie, dar influen- teaza toata partea a doua a lunii. Configuratie cu rol constructiv, care pune accentul pe structura, organizare, fermitate, curaj si perseverenta. Ajuta la rezolvarea problemelor si mediaza excelent opozitia Saturn-Uranus. Ii avantajeaza in special pe Capricorni si Fecioare, dar poate aduce actiuni hotar]te Taurilor si Scorpionilor, parteneriate eficiente Racilor si Pestilor.

CONJUNCTIA SOARE – JUPITER – aspectul exact se formeaza pe 24 ianuarie si influenteaza ultima decada. Aspect fericit, care aduce energie, noroc si oportunitati. La nivel macro, e favorabil indeosebi celor aflati la putere, in functii de conducere, in lumina reflectoarelor. In avantaj: toata lumea, intr-un domeniu sau altul al vietii, dar in special Varsatorii, apoi Gemenii si Balantele.

MERCUR RETROGRAD – Mercur retrogradeaza intre 11 ianuarie si 1 februarie, cu posibile efecte ne placu te asupra reflexelor fizice si intelectuale, deciziilor, puterii de concentrare, comunicarii si mijloacelor de comunicare, deplasarilor si mijloacelor de deplasare, tranzactiilor. Se recomanda o buna pregatire inainte de negocieri, probe sau examene si mai multa atentie cand vine vorba de acte, contracte, inscrisuri oficiale. Mercur retrograd e insa favorabil verificarilor, recapitularilor, reintalnirilor, renegocierilor. Efectele retrogradarii se rasfrang in special asupra Varsatorilor, Capricornilor, Gemenilor si Fecioarelor.

Ce aduce prima luna din an

INTRAREA LUI JUPITER IN VARSATOR Pe 5 ianuarie, la 17h41’, Jupiter intra in Varsator, unde va ramane pana in ianuarie 2010. Jupiter in Varsator stimuleaza preocuparea pentru actiuni umanitare, sindicale, pentru progres si innoire, pentru ac ti vitati exotice, rare. Induce o doza masiva de idealism care, datorita con junctiei aproape continue cu Neptun, poate lua forme utopice.

Jupiter aduce noroc si optimism, dar poate lesne pierde masura. Varsatorii trebuie sa profite de darurile lui cu prudenta, si, alaturi de Lei, Tauri si Scorpioni, sa aiba grija sa nu piarda legatura cu pamantul. Pot profita intr-o masura limitata, dar fara teama, de „efecte adverse”, Gemenii, Balantele, Berbecii si Sagetatorii.

ECLIPSA DE SOARE DIN 26 IANUARIE Are loc la 6°29’ Varsator, vizibila partial in sudul Africii, sudul Asiei si Australia si cu vizibilitate maxima in Indonezia. Apartine familiei de eclipse Saros nr. 131, cu efecte blande, ce fac trimitere la relatii: apartenenta la un grup, responsabilitati de cuplu, amicitie. Ii vizeaza in special pe Varsatorii nascuti in ianuarie.

SPECIAL CUPIDON

Pe 3 ianuarie, Venus intra in Pesti. E pozitia ei cea mai puternica, de „exaltare” in termeni astrologici, care ii pune in valoare atributele. Romantismul, capacitatea de iubire si daruire a lui Venus in Pesti nu are asemanare, trairile emotionale si senzuale pe care le ofera sunt fara egal, dar…

Exista un „dar”. Intrand in Pesti, Venus nimereste in furcile caudine ale opozitiei Saturn-Uranus. Efectele conflictuale se resimt cu intensitate progresiva, stresul maxim situandu-se in a doua parte a lunii, cand Venus face conjunctie perfecta cu Uranus si opozitie perfecta cu Saturn. Complicat si frustrant, mai ales pentru viata de cuplu a Pestilor si Fecioarelor, dar cu posibil impact neplacut si pentru Gemeni, Sagetatori, Tauri si Balante. Capricornii par singurii capabili sa se descurce satisfacator in aceste conditii si, partial, Racii si Scorpionii.

Text: MIhaela Dicu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din