Astre: Tendintele lunii februarie 2010

Cele mai semnificative configuratii astrale
Conjunctia Venus-Neptun – aspectul exact se produce pe 8 februarie, iar efectele lui se resimt intre 1 si 11 februarie. E o combinatie de mare simtire si emotie, foarte afectuoasa, inspirata si generoasa, putand avea chiar o dimensiune magica sau mistica. Relational, aduce si un oarecare risc de idealizare, amagire, confuzie emotionala. Ii vizeaza in principal pe Varsatori, Lei, Scorpioni, Tauri, Gemeni, Balante, Sagetatori si Berbeci.

Conjunctia Soare-Neptun – aspectul exact se produce pe 15 februarie, dar efectele pot acoperi intervalul 5-20 februarie. Efectele se suprapun temporar si succesiv peste cele ale conjunctiilor Venus-Neptun si Venus-Jupiter. Conjunctia accentueaza atmosfera ro-mantica, inspirata si generoasa a influentei venusiene. E minunata pentru dragoste, creatie si cauze nobile. Totusi, nu trebuie uitat ca Neptun are si o dimensiune amagitoare, neclara, utopica si ca se poate desprinde foarte lesne de realitate. Varsatorii, Leii, Scorpionii si Taurii sunt chemati la ratiune si luciditate. Gemenii, Balantele, Sagetatorii si Berbecii par sa ai-
ba de profitat, fara a se teme prea tare de latura aiuritoare a conjunctiei.

Conjunctia Venus-Jupiter – aspectul exact se produce pe 17 februarie, dar influenta lui se resimte de pe 11 pana la sfarsitul lunii. Aduce cele mai fericite auspicii pentru pace si prosperitate. Intervalul e excelent pentru intelegeri si tratate, pentru impacari, aliante si cooperari. Tot ce demareaza acum are sanse de succes. Atmosfera este vesela, entuziasta, optimista, exuberanta, potrivi-ta pentru dragoste, logodne, nunti, gale, festivitati, petreceri, vacante in-departate. Putem profita cu totii, dar marii favoriti sunt Pestii, apoi Racii, Scorpionii, Sagetatorii, Gemenii, Ta-urii, Fecioarele si Capricornii.

Conjunctia Soare-Jupiter – aspectul exact se formeaza pe 28 februarie si influenteaza ultima decada. E un aspect fericit, care adu-ce energie, optimism, noroc si opor-tunitati. La nivel macro, este favorabil indeosebi celor aflati la putere, in functii de conducere, in lumina re-flectoarelor. In avantaj: toata lumea, intr-un domeniu sau altul al vietii, dar in principal Pestii, apoi Racii, Scorpionii, Sagetatorii, Fecioarele, Gemenii, Taurii si Capricornii.

Careul Saturn-Pluto – se produce pe 1 februarie, dar in-fluenta lui s-a simtit si in ianuarie si se va simti si in februarie. La nivel macro, poate genera evenimente brutale, politice sau economice, drame, accidente, cataclisme. In plan personal, poate genera temeri si framantari, evenimente care nu pot fi prevenite si asupra carora nu se poate interveni, provocari, lupte. Ii afecteaza mai ales pe Balante, Capricorni, Berbeci si Raci, dar toti putem resimti tensiuni intr-un sector sau altul al vietii.

Marte retrograd. Si in februarie Marte este retrograd (20 de-cembrie – 10 martie) si e posibil sa perturbe spiritul de initiativa, combativitatea si dinamismul. Actiunile pot sa fie blocate sau pot evolua dezordonat, iar unele proiecte ar putea su-feri reorientari. Exista un risc de tensiuni, rabufniri irationale, accidentare, agresivitate si conflicte. In cazurile fericite, surescitare si stres. Retrogradarea lui Marte mai poate insista asupra unor actiuni, interese sau pasiuni trecute. Edificator pentru Lei, Berbeci si Scorpioni, dar nu numai.

Anul nou chinezesc si Tigrul Alb

Pe 14 februarie, la ora 02h51 GMT (04h51 ora Romaniei), se incheie Anul Boului si incepe Anul Tigrului.

Traditional, anii Tigrului sunt asociati cu schimbarile majore si evenimentele neasteptate. Sunt ani dinamici si bulversanti, in care prospera cei curajosi, inspirati si adaptabili. In mod curios, predictiile astrologiei chinezesti sunt confirmate si de astrologia occidentala.

Conjunctia Jupiter-Uranus care ne va insoti in acest an este cel mai puternic agent al schimbarii, este exact tipul de configuratie care aduce noul, incitarea, riscul. Revenind la astrologia chinezeasca, 2010 este un an de Metal, iar Metalul stimuleaza inteligenta, precizia si eficienta.

Pe fundalul dinamic si plin de forta al Tigrului, acest element poate sa faca din 2010 un an de mari progrese tehnologice, dar poate sa aduca solutii ingenioase si in alte domenii, inclusiv politic sau financiar. Ne asteapta un an activ si volatil, in care trebuie sa fim mereu pe faza, pentru a sesiza oportunitatile. Pentru cei ageri, atenti si cu viteza de reactie, 2010 poate sa aduca sansa vietii.

Special Cupidon
Coincidenta face ca in 2010 Anul Nou Chinezesc sa debuteze chiar de Ziua Indragostitilor.

Cine vrea sa ataseze acestei intamplari o semnificatie simbolica nu greseste – cei nascuti in anii Tigrului sunt atat de sexy si romantici…

Cu sau fara Valentine’s Day, februarie are influente amoroase accentuate. Combinatiile pe care le face Venus cu Neptun si cu Jupiter amplifica elanul emotional, deschide sufletele. In prima decada, conjunctia Venus-Neptun din Varsator predispune la sensibilitate si visare. E teribil de romantica, dar cam idealista si poate permite nasterea unor emotii inselatoare. Sub obladuirea conjunctiei Venus-Jupiter din Pesti, decadele a doua si a treia sunt mult mai senzuale si senine.

 

Text: Mihaela Dicu; Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Astromania