Astre: tendintele lunii februarie 2009

Astre: tendintele lunii februarie 2009
Uncategorized

O luna dinamica, al carei dinamism e ferm recomandat sa fie consumat in activitati constructive, practice. Fiindca exista un oarecare risc ca, sedusi de obiective ademenitoare, dar iluzorii, sa ne trezim in situatii care ne depasesc, ba, mai mult, care ne pot pune in pericol siguranta.

Cele mai importante configuratii si efectele lor

Saturn in opozitie cu Uranus – avem de-a face cu unul dintre cele doua aspecte exacte pe care aceste planete le fac in decursul lui 2009: Saturn si Uranus se vor afla in opozitie perfecta pe data de 5 februarie. Dar fenomenul astronomic precis conteaza mai putin, deoarece aspectul devine deja o constanta astrologica a vremurilor pe care le traim.

Efectele sale continua din a doua jumatate a anului 2008, se mentin in 2009 (mai slabe in lunile aprilie-iulie si mai acute in rest) si se propaga si in 2010. Configuratia e bulversanta, deoarece avem un conflict intre Saturn, care patroneaza structura, traditia si conservatorismul, si Uranus, planeta anarhiei, schimbarii si innoirii.

Se mentine riscul de dificultati politice, administrative si, in mod sigur, economico-financiare, de scandaluri, crize si incertitudini. "Seismele" care insotesc aspectul au insa rolul de a scoate lumea din amorteala, de a forta anumite reconsiderari, restructurari sau reorganizari, foarte necesare.

Efectele ne privesc si ne influenteaza pe toti, dar in primul rand pe Fecioare si Pesti, apoi pe Gemeni si Sagetatori.

Conjunctia Marte – Jupiter – aspectul exact se formeaza pe data de 17 februarie, in Varsator, si influenteaza intreaga luna, cu incepere din data de 4. Este foarte promitator, aduce energie, optimism, generozitate, oportunitati si dinamism.

Multe initiative pline de cutezanta se vor naste acum si multe proiecte de mare anvergura. O buna parte dintre ele, cu mari sanse de succes! Numai ca… tendinta de a vedea mereu latura buna a lucrurilor poate friza in unele cazuri inconstienta.

Aceasta inclinatie este cu atat mai accentuata cu cat, in paralel, se afla in actiune o conjunctie Soare-Neptun, maestra a autoiluzionarii si situatiilor inselatoare. In plus, conjunctia Marte-Jupiter este foarte entuziasta, dar destul de turbulenta, si poate scapa usor caii – are o latura excesiva, care impinge la risc, exagerare si pierderea masurii. Totul pe fundalul Varsa­torului, semn excentric si idealist, vizionar si avantat.

In concluzie, aspectul impulsioneaza actiunile curajoase, initiativa si realizarile, dar trebuie sa fim atenti cu: excesele alimentare si bahice, excesul de viteza, risipa (nu mai vorbim de speculatiile financiare, care ar putea fi dezastruoase), inclinatia de a ne ambala peste poate cand vine vorba de pasiunile, conceptiile, idealurile, ba chiar si de aversiunile noastre si de a vedea lucrurile mai roz decat sunt in realitate. Influentele conjunctiei le simtim cu totii, dar cel mai abitir le resimt Varsatorii, apoi Leii, Scorpionii, Berbecii, Sagetatorii, Pestii, Taurii.

Conjunctia Soare-Neptun – aspectul exact se formeaza pe 12 februarie. Efectele acesteia se resimt aproximativ intre 1 si 20 februarie. Conjunctia poate fi judecata numai in context, caci efectele ei se suprapun in marea parte a lunii peste efectele conjunctiei Marte-Jupiter.

Componenta neptuniana adauga tabloului de mai sus o dimensiune foarte motivanta: credinta intr-un ideal, actiunea in numele unui scop nobil. Indivizii pe care-i influenteaza intra in joc cu tot sufletul, cu tot eroismul, cu toate talentele, cu toata capacitatea de atractie, convingere si seductie de care sunt capabili.

Cu toate acestea, nu trebuie uitat faptul ca Neptun are si o dimensiune amagitoare, neclara, fantasta, utopica si ca se poate desprinde foarte lesne de realitate. Asadar, Varsatorii, Leii, Scorpionii si Taurii sunt chemati la ratiune si luciditate.

Special Cupidon

E de remarcat in primul rand marea incarcatura sexuala a perioadei. Marte, zeul dorintei, se afla toata luna in preajma lui Jupiter, care, generos, amplifica tot ce-i intra in raza de actiune, de data asta, energia sexuala si pasiunile fierbinti de tip martian.

Dar, la randu-i, Jupiter are un potential erotic destul de ridicat, fiind, in plus, inclinat spre aventura. Cele doua planete isi intaresc una alteia efectele, iar Venus in Berbec le canta in struna. Venus intra in Berbec pe 3 februarie, continuand sa teasa un ciclu important, care acopera primele 5 luni ale anului si contine o perioada de retrogradare.

In februarie isi arata caracteristicile "berbecesti" prin initiative amoroase pline de curaj, prospetime si spirit de aventura, prin emotii intense, directe.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din