Astre: tendintele lunii decembrie 2009

Uncategorized

Pe pozitii de forta, Marte agita niste ape deja involburate. Putini vor avea parte de liniste, majoritatea vazandu-se antrenati intr-un vartej cu accente de pasiune, stres ori agresivitate. Hiperactivitatea martiana trebuie folosita in actiuni controlate si initiative constructive.

Cele mai importante configuratii si efectele lor

Saturn in opozitie cu Uranus – efectul continua din lunile trecute si se mentine toata luna. Configuratie bulversanta, catalizata de tranzitele stresante ale lui Marte si ale Soarelui. Implica un risc marit de dificultati politice, administrative si economice, de scandaluri si criza. La nivel personal, aduce stres, indoieli, dezorganizare, ravasirea sistemelor de valori, adversitati sau accidente. E incomoda pentru Fecioare, Pesti, Gemeni si Sagetatori, dar poate crea inconveniente oricui.

Marte in careu cu Uranus – aspectul exact se formeaza pe 12 decembrie, dar influenteaza aproape toata luna, pana pe 27. Configuratie violenta si periculoasa, cu risc de drame neasteptate: explozii, incendii, accidente, revolte, posibil chiar incidente armate. Defavorabila economic (burse, curs, piete etc.). La nivel personal, impinge la impulsivitate si imprudenta, expune la accidente si alte riscuri fizice. Atentie marita pentru Gemeni, Fecioare, Pesti, Sagetatori, Berbeci si Scorpioni.

Soare in careu cu Uranus – aspectul exact se formeaza pe 10 decembrie. Efectele se resimt in perioada 3-15 decembrie, avand mai ales rolul de a amplifica influenta careului Marte-Uranus.

Marte in careu cu Saturn – aspectul exact se formeaza pe 16 decembrie, dar influen- teaza aproape toata luna, pana pe 27. Configuratie violenta si distructiva, cu risc de bulversari politice, incidente militare, accidente, incendii, explozii, prabusiri sau alte evenimente dramatice. La nivel personal, aduce obstacole, conflicte si ghinion. E periculos pentru sanatate si siguranta personala, predispune la accidentari, raniri prin cadere, prabusire, strivire. Atentie pentru Gemeni, Fecioare, Pesti, Sagetatori, Capricorni, Berbeci, Scorpioni.

Soare in careu cu Saturn – aspectul exact se formeaza pe 13 decembrie. Efectele se resimt intre 6 si 18 decembrie, amplificand influenta careului Marte-Saturn.

Soare conjunct cu Marte – aspectul exact se formeaza pe 6 decembrie, dar este opera- tional intre 22 noiembrie si 21 decembrie. Potenteaza distonantele Marte-Uranus si Marte-Saturn. Efectele sunt violente, periculoase: atacuri, conflicte majore, masuri despotice, accidente, evenimente tragice. La nivel macro, se adreseaza in principal sefilor de stat si de guvern, starurilor si tuturor celor care se afla in varful unei ierarhii sau intr-o pozitie proeminenta, inclusiv in armata, medicina sau industrie.

La nivel personal, creste curajul, initiativa si spiritul de competitie. Indeamna la actiuni viguroase, dar riscante, predispune la iritabilitate, graba, incapatanare si conflicte, la ac­ci­dentari, arsuri, taieturi, ranire cu arme de foc, febra, eruptii sau hemoragii. Atentie pentru Sagetatori, Gemeni, Fecioare, Pesti, Berbeci, Scor­pioni!

Venus conjuncta cu Jupiter – aspectul exact se formeaza pe 1 decembrie, in Capricorn, si e operational intre 23 noiembrie si 7 decembrie. De obicei, e benefic, adu­ca­­tor de noroc, optimism si prosperitate. In contextul actual, probabil va reusi doar sa contracareze sau sa indulceasca efectele nefaste ale celorlalte tran­­zite. Mai e posibil sa incurajeze risipa si inclinatia spre distractii, ca raspuns la stres. Ii avantajeaza pe Capricorni, Pesti, Fecioare, Tauri, Scorpioni si, eventual, pe Raci, Balante si Berbeci.

Marte-Pluto in Capricorn Pe 28 decembrie, se formeaza o conjunctie Marte-Pluto, la inceputul Capricornului. Ea da efecte acute, pe termen scurt, intre 20 decembrie si 5 ianuarie. Evenimentele pe care le genereaza trebuie analizate atent, caci au semnificatii pe termen mediu si lung. Mai intai, pentru doi ani, pana la urmatoarea conjunctie Marte-Pluto (14 decembrie 2010). Apoi, fiind prima dintre cele 8 conjunctii Marte-Pluto in Capricorn (ultima e pe 3 martie 2022), ne poate dezvalui planurile lui Pluto in Capricorn pentru urmatorii 15 ani.

Dornic de actiune si foarte direct, Marte forteaza planetele cu care vine in contact sa isi exprime deschis intentiile. Pluto vrea putere si control si are conexiuni cu finantele. Capricornul e un semn al ambitiei, struc­turii si controlului, implicat adesea in politica si afaceri. Trecerea lui Pluto prin Capricorn poate fi descrisa in termeni ca "a cuceri", "a recladi", in stransa corelatie cu sistemele politice si financiare. Conjunctia Marte-Pluto vizeaza regenerarea domeniilor res­pective, dar dupa o "curatire" prealabila a trenului, iar felul in care face curat e brutal, violent.

Special Cupidon
Tumultosul decembrie cere senzatii tari. Incurajeaza latura aventuroasa, pasionala sau sexuala a relatiilor amoroase. Tandretea, romantismul si armonia gasesc cu greu un teren propice de manifestare. Cea mai benefica perioada e cea a conjunctiei Venus-Jupiter, care acopera ultima saptamana din noiembrie si prima din decembrie. E un interval de gratie, in care aproape totul e permis si care se anunta de bun augur mai ales pentru Capricorni, Fecioare, Raci, Pesti, Tauri si Balante.

In restul lunii, datorita influentelor ardente ale lui Marte, Sagetatorii si Leii par a fi animati de cel mai inflacarat impuls erotic si dispusi sa-si asume cele mai mari riscuri pentru a-si satisface pornirile. Gemenii, Fecioarele si Pestii pot fi si ei manati de porniri puternice, dar trebuie sa fie prudenti, caci sunt predispusi la dificultati relationale.

Realizat de Mihaela Dicu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din