Astre: Tendintele lunii decembrie 2009

Astre: Tendintele lunii decembrie 2009


Cele mai semnificative configuratii astrale

Conjunctia Jupiter-Neptun
Pe data de 21 decembrie se produce cea de-a treia si ultima conjunctie exacta intre Jupiter si Neptun, la 24° in Varsator. Efectele acesteia, care s-au resimtit in fundal aproape tot anul, devin in ultima luna foarte puternice.

Neptun guverneaza idealismul, inspiratia, intuitia, mila, credinta, vraja si misterul, dar si utopia, deruta, confuzia, deziluzia, dependenta, situatiile tulburi, discutabile. Are legatura cu grupurile mari de oameni, cu constiinta de masa si propaganda.

Jupiter guverneaza entuziasmul, extinderea, convingerile, educatia, cultura. Are implicatii administrative, juridice si financiare. In varianta distonanta, exagereaza, amplifica, aduce multa aroganta, inclina la exagerare si risc. Avand in vedere opozitia pe care o face conjunctia cu Marte din Leu, exista un risc crescut ca Jupiter sa potenteze latura neptuniana negativa, sporind babilonia din politica si justitie, conducand la fanatism, promovand principii sau chiar actiuni de factura dubioasa.

Sub aceasta configuratie, initiativele trebuie gandite lucid si prudent, deoarece conjunctia are ceva amagitor, hipnotizant, care induce in eroare si atrage pe carari gresite. Atentie marita pentru toata lumea, dar mai ales pentru cei aflati in zodia Varsator, apoi pentru Tauri, Lei si Scorpioni.

Opozitia dintre Marte si conjunctia Jupiter-Neptun
Chiar daca Marte nu ajunge sa perfecteze opozitiile cu Jupiter si Neptun din cauza retrogradarii, aspectul este functional si poate genera efecte pe parcursul intregii luni. Opozitia dintre Marte si Jupiter dezvolta un excedent energetic, inclinand la turbulenta, exagerare, risipa, risc, conflicte sau accidente cauzate de viteza si imprudenta, poate da pusee de hipertensiune, abcese, congestii, hemoragii.

Opozitia Marte-Neptun amplifica emotiile, inclina la actiuni irationale, la fanatism si violenta, la accidente cauzate de neatentie sau de consumul de subs-tante care altereaza atentia, la arsuri sau opariri cu abur, fluide fierbinti, agenti corozivi sau inflamabili. Din punct de vedere medical, este legat de infectii si intoxicatii. Ambele as-pecte predispun la risipa sau pierderi financiare. Prudenta pentru toti, dar mai ales pentru cei aflati in Leu si Varsator, apoi pentru Tauri si Scorpioni.

Conjunctia Soare-Pluto
Aspectul exact se produce pe data de 24 decembrie, dar efectele sale se fac simtite incepand cu 18 decembrie si dureaza pana la sfarsitul lunii. Configuratia este una tensionata, indiferent de situatie, dar acum, dat fiind faptul ca reactualizeaza careul dintre Pluto si Saturn, este de asteptat sa se manifeste in varianta cea mai agresiva.

Astfel, aceasta conjunctie poate sa aduca in prim-plan ambitia fara limite, lupta pentru putere, abuzul de putere, coruptia la varf, recrudescenta criminalitatii si a mortilor misterioase, eventualul deces al unei personalitati, posibile demisii sau incapacitatea de exercitare a autoritatii.

La nivel personal, aspectul aduce episoade neplacute, care nu pot fi controlate de vointa proprie. Cei mai expusi sunt cei aflati in zodiile Capricorn, Balanta, Rac si Berbec, iar dintre acestia, cu precadere cei nascuti la inceputul zodiei respective (in lunile septembrie, decembrie, martie sau iunie).
 

Special Cupidon
Cu Venus in Sagetator, decembrie face promisiuni tentante cam pana in preajma Craciunului. Exista un fond amoros entuziast si curajos. Venus (afectiune, tandrete, sentiment) se situeaza in armonie cu Marte (eros, dorinta, sexualitate) din Leu, ceea ce favorizeaza atractiile potrivite (sau macar lipsite de nocivitate) si nasterea unor frumoase povesti romantice.

O anumita tendinta catre excese poate starni valuri in jur de 18, cand terenul e fragilizat de careul Venus-Uranus. Neplacerile pot sa apara insa in ultima saptamana a lunii, pe fondul conjunctiei pe care Venus o face cu Pluto si a careului cu Saturn. Nu este vorba de lipsa pasiunii, ci de o predispozitie la rigiditate, gelozie, tendinta catre dominare.

Marte retrograd: 20 decembrie 2009 – 10 martie 2010
La fiecare cca. doi ani si doua luni, Marte merge invers, timp de 60-80 de zile, dupa care isi reia mersul normal. De data asta, Planeta Rosie va retrograda in Leu, intre 20 decembrie si 10 martie.

Perioadele in care Marte este retrograd au o reputatie destul de proasta printre astrologi. Se considera ca, din cauza mersului nefiresc, astrul nu se poate manifesta armonios. Astfel, spiritul de initiativa, dinamismul si combativitatea pot fi  franate, deturnate. Activitatea poate fi blocata sau poate evolua dezordonat, iar o serie de proiecte ar putea fi reorientate sau abandonate. Energia tinde sa fie reprimata, generand frustrari, depresii ori conflicte. Chiar si dinamica sexuala poate fi influentata, fie prin hiperexcitabilitate, fie prin inhibare.

Adesea, efectele sunt inclusiv de natura fizica: accidentare, boala, violenta. Doar in cazurile cele mai fericite, se pot rezuma la surescitare si stres. Atentie mai ales pentru Lei, Berbeci si Scorpioni.

Starul zodiei: Kim Basinger (8 decembrie 1953)
A atras atentia in serialul „Ingerii lui Charlie“, a devenit cunoscuta ca iubita a lui James Bond (Sean Connery), din „Never Say Never Again“, si a cucerit Oscarul cu „L.A. Confidential“. Kim imbina stralucirea si optimismul Soarelui in Sagetator cu energia si idealismul Ascendentului in Varsator. O combinatie norocoasa, dar care da, totusi, o incredere exagerata, care poate genera situatii limita. Din fericire, Luna in Capricorn ii promite longevitate profesionala, iar stapanul hartii, Saturn, situat in Scorpion, in casa carierei, ii confera o ambitie, o hotarare si un dar de a polariza atentia care raman valabile, indiferent de varsta.

Citeste si Horoscopul lunii decembrie 2009

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Astromania