Astre: tendintele lunii aprilie 2009

Uncategorized

Cele mai semnificative configuratii astrale
Conjunctia Marte-Uranus – aspectul exact se formeaza pe 15 aprilie si influenteaza perioada 1-22 aprilie. Este unul periculos, distructiv. Putinele sale efecte pozitive sunt dinamismul, determinarea, actiunea energica, reforma, creativitatea tehnica, progresul stiintific.

Negativ, la nivel macro, aduce accidente grave (rutiere, aviatice, feroviare), accidente de munca, defectiuni de mecanisme sau utilaje, pericol de electrocutare sau trasnet, furtuni, catastrofe naturale, atentate, lovituri politice, revolte, bulversari pe pietele bursiere si comerciale. Domeniile asupra carora are impact marit sunt industria, armata, politia, pompierii, medicina (chirurgia, stomatologia si medicina de urgenta), electricitatea, radiatiile, tehnicile noi si de avangarda, preocuparile rare.

La nivel personal, combinatiile Marte-Uranus sporesc agitatia, nerabdarea, tendinta de a se razvrati, de a-si manifesta cu orice pret independenta, de a se implica in dispute sau in actiuni riscante. Predispun la rasturnari de situatie sau la deznodaminte bruste, la accidentari sau la boli subite, la certuri cu prietenii, conflicte cu politia.

Solutia pentru a tine departe aceste manifestari este activitatea fizica intensa si bine coordonata (de exemplu, un program de fitness), implicarea constienta in actiuni care tin de domeniile atinse de conjunctie (de exemplu, inceperea unui tratament dentar), dar si calmul si prudenta. Atentie la tot ce are legatura cu electricitatea, armele, substantele infla­ma­bile sau explozibile, uneltele, mecanismele, automobilele etc. Atentie la traversarile de cale ferata!

Opozitia Marte-Saturn – aspectul exact se formeaza pe 5 aprilie si influenteaza perioada dintre 24 martie si 16 aprilie. Este un aspect distrugator si violent. La nivel macro, aduce conflicte, perturbari politice, agitatie cu posibilitatea de razmerita, dificultati legate de guvern sau armata, posibile interventii militare, nelinisti bursiere. Sporeste riscul de accidente (mai ales caderi, prabusiri, striviri, explozii, incendii), drame, fatalitati diverse. Se recomanda precautie maxima in manevrarea substantelor explozibile.

La nivel personal, aspectul este periculos pentru sanatate si pentru siguranta personala. Diminueaza energia si rezistenta, submineaza moralul, aduce pesimism si revolta. Este o configuratie tipica de ghinion, obstacole, efort, intarzieri, restrictii, frustrari sau renuntari. In aceasta perioada nu prea sunt favorizate noile inceputuri si initiative si este preferabil sa se urmeze rutina obisnuita, cu o grija marita pentru igiena, disciplina si precautie.

Referitor la cele doua aspecte ale lui Marte, opozitia cu Saturn si conjunctia cu Uranus, trebuie remarcat ca:

  • efectele lor se suprapun si se cumuleaza in prima jumatate a lunii, ceea ce sporeste masiv gradul de risc al perioadei;
  • tranzitul lui Marte reactualizeaza de fapt opozitia dintre Saturn si Uranus, despre care am vorbit frecvent in ultimele luni, readucand in scena riscul de dificultati politice, administrative si economico-financiare, de scandaluri, crize, incertitudini si instabilitate;
  • chiar daca cele mai expuse zodii par a fi Pestii, Fecioara, Gemenii, Sa­getatorul, Berbecul, Scorpionul, Capricornul si Varsatorul, oricine poate resimti efectele, totul depinzand de horoscopul personal al fiecaruia. Retrogradarea lui Venus (care se incheie pe 17 aprilie) si conjunctia Venus-Marte pot contribui negativ la intregirea tabloului general al lunii.

Special Cupidon
Aprilie incinge inimi si starneste patimi. Conjunctia Venus-Marte naste emotii aprinse. Adrenalina curge, insa in detrimentul armoniei, asa ca pot aparea si situatii tensionate, in unele cazuri – rupturi. Echilibrul sub aceasta configuratie e o raritate.

Exista multa pasiune, dar irationala si incontrolabila, impregnata de gelozie si posesivitate, ce poate deveni oarba sau violenta. Modul de manifestare difera de la caz la caz. Cei cu un istoric afectiv zbuciumat au, probabil, disonante Venus-Marte in harta natala si ar trebui sa incerce sa fie cat mai lucizi si detasati. Cei cu o viata sentimentala banala ar putea profita de efectele conjunctiei pentru a adauga un pic de sare si piper trairilor amoroase.


Conjunctia Venus-Marte

In 2009 Venus face doua conjunctii exacte cu Marte: pe 22 aprilie (in Pesti) si pe 21 iunie (in Taur). Cele doua planete raman alaturi mult timp, conjunctia fiind operativa intre 11 aprilie si 5 iulie! Conjunctiile din 2009 sunt din acelasi ciclu cu conjunctia Venus-Marte din septembrie 2008 (in Balanta), unele evenimente de acum avand legatura cu cele din toamna trecuta.

 

  • La nivel macro, configuratia influenteaza cu precadere lumea militara, industriala, artistica, sportiva si medicala. Ar putea fi favorabila castigurilor banesti, intrucat aduce initiative bune in afaceri, insa nu este favorabila economisirii. Fiindca genereaza un comportament instinctual, tandemul Venus-Marte are si efecte negative. Poate sa deprecieze valorile si sa actioneze ilogic si patimas.
  • La nivel personal, predispune la acte pripite si riscante. Ultima decada, cand Venus-Marte intra in careu cu Pluto, poate deveni critica pentru oricine, dar mai ales pentru Berbecii de martie, Capricornii de decembrie, Racii de iunie si Balantele de septembrie.

Text: Mihaela Dicu.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din