Astre: Anul Boului de Pamant 2009

Astre: Anul Boului de Pamant 2009
Uncategorized

Daca ai impresia ca anul care a trecut a fost greu, pregateste-te pentru cel care vine! Boul de Pamant pretuieste harnicia, tenacitatea si valorile traditionale, asa ca poti avea succes doar prin munca truditoare, seriozitate si asumarea responsabilitatilor.

Ciclul Soli-Lunar

Pe 26 ianuarie 2009 am pasit in Anul Boului de Pamant. Anul Mistretului a inceput pe 17 februarie 2007, Anul Sobolanului – pe 7 februarie 2008, iar acum pe… 26 ianuarie? Oare anii chinezesti se scurteaza cu timpul?

Nicidecum! In 2010, Tigrul va debuta pe 14 februarie. Anul Nou Chinezesc nu cade la o data fixa, ci se calculeaza in functie de ciclul soli-lunar. Incepe la a doua Luna Noua de dupa solstitiul de iarna. Acesta a fost pe 21 decembrie 2008, prima Luna Noua de dupa solstitiu – pe 27 decembrie, iar a doua Luna Noua – pe 26 ianuarie. Anul Boului debuteaza exact in momentul conjunctiei Soare-Luna, pe 26 ianuarie 2009, la 09h55.

Anul Nou chinezesc si eclipsele

Anul Nou chinezesc debuteaza cu o eclipsa: eclipsa inelara de soare, din 26 ianuarie 2009. In secolul al VI-lea i.Ch., Confucius nota ca o astfel de conjunctura e profund nefasta si aducatoare de dezastre. Este adevarat ca tarile calendarului chinezesc vor fi puse sub reflector din cauza unei eclipse, dar… alta! Pe 22 iulie va avea loc o spectaculoasa eclipsa totala de soare, vizibila in Asia, Indonezia si Pacific, cu un maxim in India, Nepal si China.

Info despre calendarul chinezesc

Calendarul chinezilor este strans legat de sistemul lor zodiacal. Vechi de cca. 4.700 de ani, functioneaza in baza principiului "tulpina-ramura", astfel:

  • 5 tulpini reprezentate de 5 elemente, fiecare avand propria culoare: Lemn (Verde), Foc (Rosu), Pamant (Galben), Metal (alb), Apa (Negru). Fiecare element stapaneste cate doi ani la rand, unul in manifestarea masculina (Yang, activ, diurn, +), celalalt in manifestarea feminina (Yin, receptiv, nocturn, -).
  • 12 ramuri reprezentate de 12 animale, fiecare stapanind cate un an: Sobolan, Bou, Tigru, Iepure, Dragon, Sarpe, Cal, Capra, Maimuta, Cocos, Caine si Mistret.

Calendarul e structurat pe cicluri de 60 de ani, iar ordinea metalelor si a animalelor e mereu aceeasi. Un ciclu contine toate combinatiile animal/element posibile (5 elemente x 12 animale + 60). Aceeasi combinatie animal/element se repeta doar o data la 60 de ani. Pentru o mai buna intelegere a calendarului, dar si pentru a afla in anul carui animal te-ai nascut si daca acesta era Yin sau Yang, de Lemn, Foc, Pamant, Metal sau Apa, vezi tabelul alaturat.

De ce Boul de Pamant?

Fiindca 2009 este anul Boului, asa cum au fost si 1997, 1985, 1973, 1961, 1949, 1937, 1925 sau 1913, si in acelasi timp este un an de Pamant, cum au fost si 2008, 1998, 1999, 1988, 1989, 1978, 1979 si toti anii care se termina cu 8 sau 9. Fiind simultan anul Boului si un an de pamant, 2009 devine Anul Boului de Pamant, cum au fost si 1949, 1889, 1829, 1769, 1709 etc.

Despre anii Boului

  • Anii Boului sunt ani de munca, responsabilitati si constructie, care rasplatesc efortul si seriozitatea. Nimic nu vine usor, ci cu truda. Obligatiile cresc, conditiile se inaspresc, fie din motive obiective, fie din cauza sacrificiilor pe care trebuie sa le facem pentru a ne atinge telurile. Cine stie ce vrea si e dispus sa traga din greu, fara a astepta minuni imediate, poate construi acum lucruri durabile, cu efecte pozitive asupra viitorului.
  • De obicei, Anii Boului incurajeaza tot ce este legat de pamant, agricultura, traditie. Aduc conditii meteorologice favorabile, fara seceta, inundatii, geruri, grindina. Pamantul da rod bogat, turmele si cirezile se maresc. 2009 ar fi, in acest sens, un an propice lansarii unor politici de revigorare a agriculturii si vietii rurale. Pretuind meticulozitatea si traditia, Anii Boului privesc cu ochi buni munca manuala, mestesugurile si artizanatul. Ecologia, in general, si energiile nepoluante, in mod particular, se pot bucura de mare interes si sustinere, deoarece Boul (si mai ales Boul de Pamant!) doreste un mediu curat, sanatos, neviciat, cat mai natural.
  • Boul e foarte conservator, iar anii asupra carora prezideaza nu sunt favorabili relaxarii, democratiei si liberalizarii. Tendinta catre crispare poate duce la tensiuni care pot erupe destul de dramatic la nivel politic, social sau personal. Cel ce vrea sa-i fie bine, va trebui sa-si vada de treaba.

Cauta in tabelul alaturat anul nasterii tale. Afla carui semn zodiacal chinezesc ii apartii si vezi cum iti va merge in 2009. Daca te-ai nascut cumva in ianuarie-februarie, verifica atent rezultatul, fiindca sunt lunile in care "se schimba animalul". Vezi apoi mai jos la ce te poti astepta in anul Boului de Pamant:

Sobolan

Anul Boului te avantajeaza in planul carierei si renumelui. Nu este neaparat un an banos, dar te pune foarte bine in lumina si-ti poate aduce o avansare ierarhica. Responsabilitatile cresc, sarcinile sunt dificile, dar ai satisfactia de a obtine respect si apreciere. In familie domneste o atmosfera pasnica si confortabila, iar lucrurile merg spre mai bine. Daca vrei sa-ti renovezi sau sa-ti redecorezi caminul, o poti face, mai ales in prima parte a anului, iar daca esti singura, sunt sanse sa cunosti pe cineva cu care poti cladi un cuplu durabil. In 2009 beneficiezi de protectie si sprijin la nevoie.

Sfatul astrologului: Evita locurile inalte, de unde ai putea cadea. Mergi regulat la dentist, chiar daca ti se pare ca nu ai avea nevoie.

Bou

Este anul tau! Un an de referinta, cu excedent de energie care cere independenta, actiune, initiativa si innoire. Ceva se va schimba in mod sigur in viata ta: in cuplu, profesie, camin, starea materiala sau sanatate. Si este de preferat ca aceste schimbari sa le faci in mod deliberat, pentru a avea control asupra lor. Poti progresa mult profesional, mai ales daca munca ta implica creativitate. Nu te astepta la minuni financiare, 2009 aduce mai degraba glorie decat avutie, si nu cauta banii nemunciti, fiindca speculatiile iti pot aduce ghinion si pierderi. Traditional, este un an excelent pentru casatorie, nasteri, colaborari si prietenie.

Sfatul astrologului: Indrazneste, dar nu risca inutil. Actioneaza in echipa, dar nu te amesteca in problemele altora. Daca ceva merge greu, ia problemele pe rand, metodic, cu rabdare.

Tigru

Anul Boului e cam frustrant pentru navalnicii Tigri, carora le impune anumite restrictii. Nu te poti desfasura pe masura anvergurii tale, iar daca vrei sa treci cu bine prin acest an, trebuie sa actionezi disciplinat, prudent si perseverent. Privind partea plina a paharului, 2009 este, de fapt, perioada de germinare a victoriilor triumfale din 2010, Anul Tigrului, un an pe masura ta. Poti pune la cale proiecte ample si originale, asupra carora este bine sa pastrezi discretia ? un proverb asiatic spu­ne ca "Tigrul care vaneaza nu toarce". Discretia si tactul te avantajeaza si in relatii, fie ele romantice, amicale sau de colaborare.

Sfatul astrologului: Pazeste-te de uneltirile ascunse, de hoti si sarlatani! Concentreaza-te pe obiectivele fixate. Cheltuieste cu zgarcenie, numai pe ce-ti este necesar.

Iepure

2009 este un an "de conservare" in care se recomanda consolidarea, nu schimbarile, mai ales in cariera. Terenul cunoscut te favorizeaza, pe el poti avansa incet, dar sigur. Anul Boului iti poate aduce o bogata viata sociala si multa actiune la nivel relational: intalniri, despartiri, impacari, asocieri, separari etc. Spre norocul tau, in final lucrurile se aranjeaza favorabil. Poate fi emotionant in cazul in care iti cauti jumatatea. Daca ai deja angajamente solide si n-ai pofta de emotii tari, fereste-te de tentatia aventurii si implica-te in sustinerea partenerului sau ocupa-te de intarirea relatiilor cu rudele si prietenii.

Sfatul astrologului: Nu te baza decat pe fortele tale si pe sprijinul celor foarte apropiati. Ai grija de batranii din familie (mai ales barbati), a caror sanatate poate pune probleme.

Dragon

Chiar daca 2009 iti aduce multe provocari si e destul de stresant, bilantul va fi multumitor: situatia profesionala si financiara progreseaza sau, in cel mai rau caz, se conserva. Anul Boului iti acorda o protectie care te fereste de necazuri, dar iti cere sa-ti pastrezi ratiunea si simtul practic. Ceea ce te va incanta in acest an e ca vei putea savura din plin timpul liber, oricat de limitat ar fi: dragoste, hobby, vacante, toate iti priesc.

Sfatul astrologului: Nu inota contra curentului. Ia aminte la sensul evenimentelor si actioneaza in concordanta cu acesta.

Sarpe

Succesul si implinirea iti sunt la indemana in Anul Boului, care-ti scoate in cale multiple oportunitati. Relational, iti poti imbunatati viata de cuplu sau poti pune bazele unei relatii serioase, daca nu ai inca una. Financiar, stai destul de confortabil, atata timp cat iti controlezi impulsul de a cheltui (cam mare) si nu te lacomesti la castiguri facile. Dar cea mai mare calitate a anului e aceea ca iti stimuleaza talentele si iti poate prilejui depistarea unor resurse ascunse, a unor pasiuni nebanuite. O astfel de descoperire iti reaprinde entuziasmul si te poate ajuta sa te reinventezi.

Sfatul astrologului: tine-ti socotelile in ordine si verifica-ti situatia financiara. Nu lasa mila sa-ti afecteze deciziile (trebuie sa fie rationale!).

Cal

Caii au perspective destul de imbietoare in 2009. Multi vor avea prilejul sa-si amelioreze conditia proprietatilor pe care le detin sau chiar sa cumpere o proprietate. Achizitia unor obiecte de folosinta indelungata (mobila, electrocasnice) este, de asemenea, pe placul astrelor. Statutul profesional se consolideaza, prestigiul sporeste. Insa pentru Cai este preferabil, deocamdata, sa mearga tot pe cararile batatorite, caci daca apuca intr-o noua directie acum, s-ar putea sa aiba foarte multe batai de cap. Sentimental, Anul Boului este armonios si confortabil pentru cuplurile deja formate si bogat in ocazii pentru cei singuri.

Sfatul astrologului: Fa-ti bine socotelile si nu te avanta dincolo de posibilitati. Tine-ti dieta sub control. Anul acesta ai o tendinta la excese…

Capra

Capra si Boul se situeaza pe pozitii opuse, asa ca prudenta, diplomatia si cumpatarea nu trebuie sa lipseasca din strategiile tale daca vrei sa traversezi anul 2009 fara prea multe probleme. Fiindca unele probleme vor fi, totusi. Este posibil sa nu te simti intr-o forma fizica grozava, sa trebuiasca sa faci fata unei instabilitati financiare si sa ai mai multe conflicte decat de obicei. Nu este un an favorabil extinderii afacerilor, operatiunilor financiare de anvergura si nici inceperii unei relatii, debutului unei asocieri. Daca se ivesc situatii de acest gen, trebuie analizate cu multa grija.

Sfatul astrologului: Fereste-te de stres, bucura-te din plin de clipele de ragaz. Evita situatiile conflictuale. Asculta mai mult si vorbeste mai putin.

Maimuta

Anul Boului iti aduce un plus de entuziasm si energie. Nimic nu te intimideaza, mergi inainte in directia fixata, biruind toate piedicile. 2009 e un an excelent nu doar pentru moral, ci si pentru minte. Ai succes in activitatile intelectuale si creative, la examene si interviuri. Nu trebuie sa ratezi nici un curs si nici o examinare care ar putea contribui la avansarea in cariera. Atitudinea sigura si optimista iti confera un plus de farmec, cu efect fericit asupra vietii de cuplu. Familia tinde sa profite de orice pretext pentru a organiza petreceri.

Sfatul astrologului: Chiar daca te simti bine, nu omite controalele medicale de rutina.

Cocos

Anul Boului iti scoate in cale mai multe oportunitati de a-ti dovedi valoarea. Profita si etaleaza-ti talentele, cunostintele, experienta. Acum ai ocazia sa recuperezi eventualele pierderi sau intarzieri si sa mai urci cateva trepte, sa obtii premii si aplauze. In 2009, Boul si Cocosul sunt in relatii deosebite, asa ca totul are tendinta de a se desfasura in favoarea ta. Nu duci lipsa de bani, iar caminul este calm si confortabil. Sentimental, este un an promitator atat pentru Cocosii casatoriti, cat si pentru cei singuri.

Sfatul astrologului: Ca sa se manifeste, norocul are nevoie de participarea ta. Straduieste-te, iar rezultatele iti vor rasplati cu generozitate efortul.

Caine

Intrucat Boul nu este cel mai bun prieten al Cainelui, 2009 iti poate aduce obstacole si incertitudini. Sfera relationala este cea mai solicitanta ? depui eforturi pentru a mentine o legatura de suflet/afaceri sau poti avea de-a face cu dispute si rivalitati. Armonia depinde de capacitatea ta de a iubi, ierta si ignora neplacerile marunte. Motto-ul anului ar putea fi ?Uita si treci mai departe?. In cariera, schimbarea pluteste in aer. Este preferabil sa o initiezi chiar tu, asa ca fii pe faza: oportunitatile apar pe neasteptate! Noile asocieri trebuie privite cu rezerva, iar contractele, analizate cu grija.
Sfatul astrologului: Actioneaza, fa sport, studiaza. Mobilitatea mintii si trupului contracareaza necazurile. Ai grija la obiectele de metal!

Mistret

Anul Boului este favorabil extinderii orizontului si schimbarilor benefice. Calatoriile iti sunt prielnice, fie ele de placere, de afaceri, de studii sau in scop medical, masurile privind forma (diete, miscare) se dovedesc foarte eficiente, iar reorganizarea muncii iti eficientizeaza timpul si-ti creste profitul. Nu e anul proiectelor de mare amploare, ci mai degraba al planificarii si specularii inteligente a oportunitatilor. Relational, sunt privilegiate in special femeile semnului, care au sanse mari sa se marite, sa nasca, ori sa traiasca in armonie cu partenerul.

Sfatul astrologului: Nu scapa din ochi sanatatea! Ai grija si de membrii mai in varsta ai familiei! Daca-ti scade moralul, inconjoara-te de oameni optimisti.

Despre cei nascuti in Anul Boului

Sunt puternici, stabili si perseverenti. Ageri la minte si cu mult simt practic, le place mai mult sa faca decat sa vorbeasca. Consecventi si conservatori, nu agreeaza schimbarile si sunt atasati de valorile traditionale.

Tin foarte mult la familie si la un cerc restrans de apropiati, dar sunt suspiciosi cu strainii si nu pun mare pret pe evenimentele mondene. Cine vrea sa le castige increderea trebuie sa aiba multa rabdare si sa le dovedeasca in repetate randuri ca sunt seriosi. In dragoste sunt pasionali, dar destul de retinuti in exprimarea emotiilor.

Munca si cariera sunt insa cele mai importante aspecte ale vietii lor. Harnici, tenace, minutiosi si responsabili, sunt foarte apreciati in profesia lor. Sunt destul de fixisti, iar daca o apuca intr-o directie gresita, pot deveni fanatici si distructivi. Ca aspect, dau senzatia de compact, si au o prezenta care, desi tacuta, sugereaza forta si intensitate. Printre celebritatile nascute in Anul Boului se numara Napoleon, Chaplin, Paul Newman, Meg Ryan, Barack Obama si George Clooney.

Text: Mihaela Dicu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5

Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din