Astenia de primavara

Astenia de primavara apare la trecerea dintre iarna si primavara, atunci cand creste brusc luminiozitatea din timpul zilei. Ea se manifesta prin: dureri de cap, palpitatii, nervozitate, scaderea memoriei si se produce ca urmare a eforturilor de adaptare ale organismului la noile conditii meteorologice.

Pe parcursul sezonului rece aportul de vitamine si minerale scade datorita fie dietelor urmate sau a unei alimentatii ne corespunzatoare. Astfel odata cu inceperea sezonului cald, organismul dinde sa consume mai multa energie decat produce. Apare astfel un dezechilibru in organism ce duce la instalarea asteniei de primavara.

De asemeni scurtarea anotimpurilor face ca intensitatea razelor solare sa se modifice; pe timpul iernii razele solare sint slabe, in timp ce la inceputul primaverii ele devin mult mai puternice. Astfel sistemul nervos central este afectat iar starile nervoase, durerile de cap, oboseala, disconfortul si somnolenta isi fac aparitia.

De cele mai multe ori odata cu astenia se instaleaza si o usoara depresie caracterizata printr-o stare de tristete si pierderea increderii in sine. Ea persista de cele mai multe ori si dupa disparitia asteniei. Cauzele sunt multiple si variaza de la om la om.

Pentru tratarea asteniei de primavara se recomanda consumul de fructe si legume proaspete ce aduc un aport important de vitamine si minerale. Este indicata, deasemeni respectarea orelor de odihna precum si miscarea in aer liber prin plimbarii in parcurii sau gradini publice.

DR. CARMEN TUDOR
Medic specialist medicina de familie
Clinia Polisano Bucuresti
B-dul Ion Ionescu de la Brad nr.1
Programari: Tel :021-269.22.22 / 11; Fax:021-269.22.33
www.clinicapolisano.eu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sport si sanatate