Astăzi cerurile sunt deschise. Este Schimbarea la Față. Când Iisus și-a arătat esența divină

Este ziua când apostolii Mântuitorului s-au convins că nu au în fața lor un simplu prooroc, ci pe Fiul lui Dumnezeu. Astăzi cerurile sunt deschise. Este Schimbarea la Față. Ziua când Iisus și-a arătat esența divină.

Iisus și apostolii au urcat pe muntele Tabor pentru a se ruga. După ce Iisus a îngenunchiat, apostolii au fost învăluiți într-un abur strălucitor, plin de lumină și o voce a tulburat liniștea muntelui:”Acesta este Fiul Meu Cel iubit, în Care am binevoit; pe Acesta ascultați-L”(Matei 17, 5). Este momentul când chipul lui Iisus s-a transformat: a devenit aproape serafic, strălucitor precum soarele, iar hainele au fost transformate în raze de lumină.

Învățătura sfântă pe care lumea creștină o poate deprinde din această întâmplare de pe muntele Tabor este că omul are posibilitatea îndumnezeirii.

Strămoșii noștri numeau această zi Pobrojenia adică schimbarea. În vremuri străvechi ziua de 6 august era legată de schimbarea vremii, astăzi vara se ceartă cu iarna.

Pe 6 august, sub nicio formă nu ai voie să te cerți cu nimeni. Este ziua când cerurile sunt deschise, iar echilibrul universului nu trebuie deranjat. Începând de azi, iarba și frunzele își schimba nuanța de verde, apele se răcesc, iar păsările încep să plece spre țările calde. Dacă vezi berzele plecând, spune-le durerea ta, o vor lua cu ele… Patima sufletului și a inimii își găsește leac astăzi. Tot ce-a fost dorință va deveni amintire. Se răcește aerul și se ascund șerpii în străfundul pământului, la căldură.

Femeile trebuie să se spele cu roua care se așază dimineața pe petalele florilor. Se spune că astfel își vor menține prospețimea și tinerețea chipui. Că vor fi fermecătoare și iubite, parfumate precum petalele florilor.

Bătrânii te sfătuiau cu secole în urmă să nu mai culegi plante de leac, după ziua Schimbării la Față, pentru că nu mai au puteri tămăduitoare.

Este dezlegare la pește, nu se spală, nu se muncește și e bine să se pomenească morții.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Ce este și cum te ajută MÂNA FATIMEI?

Cel mai deștept om din lume a făcut o descoperire uimitoare. Citește și dă mai departe!

Misterele „mesei vorbitoare'… spiritism sau subconștient?

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate