Pe 2 februarie sărbătorim Întâmpinarea Domnului

Pe 2 februarie sărbătorim Întâmpinarea Domnului

Pe data de 2 februarie sărbătorim Întâmpinarea Domnului: au trecut 40 de zile de la nașterea Lui Iisus Hristos, iar Fecioara Maria îl duce la Templu așa cum spune legea: fiecare prunc de parte bărbătească va fi dedicat lui Dumnezeu.

Fecioara-maria

foto Fecioara Maria și pruncul Iisus via Shutterstock

Ce înseamnă Întâmpinarea Domnului

După cum spunea legea, la 40 de zile după naștere, fiecare prunc trebuia dus la Templu pentru închinarea sa către sfintele icoane. Mama bebelușului îl aduce pe cel mic la Biserică pentru a-l închina la altar. În același timp și mamei pruncului i se face o rugăciune de dezlegare și apoi aceasta se împărtășește cu Sfintele Taine, deoarece, de când a născut aceasta nu a mai avut voie să intre în biserică fără să-i fie făcută această slujbă.

După ce preotul face semnul crucii asupra pruncului, îl ia în brațe și intră cu el în Biserică pentru continuarea slujbelor.

Obiceiuri de Sărbătoarea Întâmpinării Domnului

Potrivit credinței populare, în ziua de 2 februarie noi născuții erau unși cu grăsime de urs, ca puterea animalului să fie transferată asupra copilului, iar cei bolnavi erau tratati cu fum provenit de la păr de urs ars, scrie creștinortodox.ro.

Mai mult, se crede că dacă este soare în data de 2 februarie, ursul iese din bârlog și se sperie de umbra sa, apoi se retrage în peșteră – acest lucru înseamnă că iarnă se mai prelungește cu o lună și jumătate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse