Astăzi este pomenită Sfânta Muceniță Valeria. Uite care este semnificația acestui nume

Ziua de 6 iunie este importantă pentru creștini și asta pentru că sunt pomeniți mai mulți sfinți, printre care și  Sfânta Muceniță Valeria.

Sfânta Muceniță Valeria este cunoscută în credința ortodoxă ca fiind cea care a pătimit pentru Hristos în secolul al IV-lea. Mai exact, atunci când a început prigonirea creștinilor, aceasta s-a retras într-o colibă alături de mai multe fecioare, ele rugându-se neîncetat la Dumnezeu.

În România, foarte multe femei poartă numele Sfintei Mucenițe Valeria, iar pe lângă semnificația bibilică, există și o altă însemnătate a acestui prenume.

Care este semnificația numelui Valeria?

Numele Valeria își are originile în limba latină, acesta însemnând “a fi puternic, a fi sănătos”. Având o astfel de însemnătate, acest nume era purtat în principal de soldați, potrivit poienita.mmb.ro. La noi în țară, numele Valeria poate fi întâlnit în diferite forme, cele mai cunoscute fiind Valerica, Valera sau Vali.

Pe lângă Sfânta Muceniță Valeria, astăzi sunt pomeniți și Sfântul Ilarion cel Nou, Sfântul Cuvios Visarion, Sfântul Cuvios Atal, făcătorul de minuni, Sfântul Mucenic Ghelasie, Sfântul Cuvios Anuv și Sfântul Cuvios Fotas.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Pe 2 iunie îl sărbătorim pe Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava! El ne apară de rele și aduce sănătate

Care este diferența dintre sectele religioase și creștini? Cine sunt ei și în ce cred?

Rugăciunea celui care nu-și găsește rostul în lume, către Sfântul Efrem cel Nou

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate