Astăzi e marți 13. Ce nu trebuie să faci în această zi ca să te ferești de ghinion

Astăzi e marți 13. Ce nu trebuie să faci în această zi ca să te ferești de ghinion

Ziua de marți 13 reprezintă un motiv de teamă și de gânduri negre pentru mulți superstițioși. Aceștia cred că această zi le aduce mult ghinion pe toate planuril, iar această preconcepție a fost transmisă din generație în generație. Numărul 13 reprezintă din start un cuvânt care stârnește un sentiment negativ, însă alăturarea cu ziua de marți parcă agravează situația.

Unii oameni se sperie de-a dreptul când vine o astfel de zi, iar alții, din contră, nici nu iau în seamă astfel de lucruri. Depinde de percepția fiecăruia, mai ales că se spune că atragem ceea ce gândim prin puterea Universului și a energiei pe care o emanăm cu mintea noastră.

Multe popoare consideră numărul 13 ca fiind blestemat, potrivit realitatea.net. Ba mai mult decât atât, se spune că numărul 13 este considerat aducător de nenorociri si pentru că, la Cina cea de taină, au stat la masă 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, înainte ca Mântuitorul să fie crucificat. Din aceste motive, puţini oameni au curajul să cheme la masă 13 musafiri.

Ziua de marti este considerată, alături de ziua de vineri ca fiind o zi cu trei ceasuri rele, iar împreună cu numărul 13, situația parcă devine și mai neagră.  Astfel, trei ore din ziua de marți se află sub guvernarea planetei Marte, considerată de rău augur, potrivit libertatea.ro. Acest fenomen transformă cele trei ore într-o perioadă de timp unde ghinionul își face de cap. În celelalte zile ale săptămânii, doar două ore sunt guvernate de planeta Marte.

Din cauza aceste fobii, la unele cladiri înalte etajul 13 nu există, fiind denumit 14, de asemenea numarul 13 la case este adeseori “uitat”.

13 superstiţii legat de MARŢI 13. Ce nu trebuie să faci în această zi

1. Dacă un copil să naşte într-o zi de MARŢI 13, nu va avea noroc niciodată.

2. Un om născut într-o zi de MARŢI 13 va muri tânăr.

3. Un copil născut într-o zi de MARŢI 13 va avea mereu ghinion, dar o parte din această nefericire va fi înlăturată dacă ziua naşterii lui va fi tăinuită.

4. Se spune, de asemenea, că dacă numele persoanei conţine, în total, 13 litere, persoana nu este dintre cele mai norocoase…

5. Un copil născut într-o zi de MARŢI 13 va trebui să poarte cu el un picior de iepure de la un iepure ucis la miezul nopţii de un fermier saşiu. Dacă copilul va pierde piciorul de iepure, va muri.

6. Dacă o femeie îşi serbează ziua într-o zi de MARŢI 13, în mai puţin de un an se va căsători şi va avea un copil.

7. Este de rău augur să te căsătoreşti într-o zi de MARŢI 13.

8. Dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o zi de MARŢI 13, atunci persoana în cauză va fi condamnată la moarte.

9. Cine iese din casă în noaptea de MARŢI 13 va avea convulsii.

10. Dacă 13 persoane stau la o masă pe data de MARŢI13, una dintre ele se va îmbolnăvi grav.

11. Nu purta negru în ziua de MARŢI 13, sau în scurt timp vei purta doliu.

12. Nu te tunde în ziua de MARŢI 13, sau cineva din familia ta va muri.

13. Nu te muta în casă nouă într-o zi de MARŢI 13, vei avea ghinion.

Alte superstiții legate de numărul 13 vorbesc despre faptul că orașul Constantinopol a fost cucerit de otomani într-o zi de marți, la 24 mai 1453. Suma cifrelor a acestui an este 13. Mai mult decât atât, într-o zi de marți 13, cruciații au cucerit același oraș, Constantinopolul, însă cu două secole și jumătate mai devreme, în 1204. Astfel, această acțiune a fost purtătoare de mare ghinion pentru cavalerii occidentali.

Cifra 13 este, de asemenea, „acuzată' că fură perfecțiunea numărului 12: cei 12 zei ai Olimpului, cele 12 luni ale anului, cele 12 ore ale zilei și cele 12 ore ale nopții, cele 12 munci ale lui Hercule și cele 12 semne zodiacale. În plus, se spune că regele Filip al II-lea al Macedoniei a murit la scurt timp după ce a așezat o statuie lângă cei 12 zei venerați de poporul său.

În orice caz, indiferent dacă veți crede aceste superstiții sau nu, mai important este ce credeți cu adevărat, iar dacă veți gândi pozitiv, nu se poate întâmpla nimic rău. În acest fel, veți atragele bine asupra voastră, după proverbul românesc, 'Norocul și-l mai face și omul cu mâna lui'.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Aflată la restaurant, o femeie a cerut o carafă cu apă. După prima înghițitură, a simțit arsuri puternice pe gât

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber