Aspecte inedite ale Dubaiului, o destinație turistică permanentă

Aspecte inedite ale Dubaiului îl pot face și mai atrăgător, dacă era nevoie. Este, oricum între primele destinații turistice din lume, după Bangkok și Londra, la egalitate cu Parisul.

Aspecte inedite ale Dubaiului

7 aspecte inedite ale Dubaiului

• Orașul Dubai s-a dezvoltat pe baza banilor obținuți din petrol. Dar, înainte de a descoperi zăcămintele de petrol,principala avere a Dubaiului erau perlele. În acest scop, exista o flotă de 300 de vase tradiționale (dhow), operate de 7.000 de marinari. Orașul deține un Muzeu al Perlelor, unde se află cea mai mare colecție de perle din lume, în valoare de peste 500 de milioane AED ($136.077.545).

• La mijlocul secolului al XIX-lea, moneda principală în Dubai și Emirate era rupia indiană. Legăturile cu India au rămas puternice până astăzi, mai ales din punct de vedere cultural. În Dubai există multe restaurante indiene, iar recent a fost deschis primului parc tematic Bollywood din lume, la periferia orașului.

• Conform Guinness World Records, metroul din Dubai deține cea mai lungă linie condusă automat din lume. Iar aceasta devine din ce în ce mai lungă, cu noi și noi stații adăugate pe măsură ce ne apropiem de Expo 2020, care va avea loc în Dubai.

• Dubai nu este doar un oraș de coastă. Teritoriul lui include și regiunea montană Hatta. Vizitatorii pot merge în drumeții și pot face mountain biking prin natura sălbatică din munții Hajar. Pot naviga cu caiacul în apele barajului Hatta și pot explora crescătoriile de albine și fermele de curmale din zonă.

Aspecte inedite ale Dubaiului

• Obiceiurile din Emirate cer ca oaspeții să fie întâmpinați cu ceai și curmale – o jumătate de ceașcă de ceai, conform tradiției. Motivul: ceaiul este extrem de fierbinte, și, dacă ceașca ar fi plină, oaspeții și-ar frige degetele. Dacă gazda toarnă o ceașcă plină de ceai, este un mod subtil de a le sugera oaspeților că vizita lor a durat mai mult decât era cazul. Pentru a descoperi și alte obiceiuri, fă o vizită la Centrul Sheikh Mohammed Pentru Înțelegere Culturală.

• Emiratele Arabe Unite au un Minister al Toleranței și un Minister al Fericirii. Țara a sprijinit un număr de inițiative și proiecte conform Programului National pentru Fericire, care include, printre altele, construirea de birouri cu o atmosferă cât mai prietenoasă.

• În doar 58 de ani, Aeroportul International din Dubai a evoluat de la o pistă din nisip compactat la cel mai aglomerat aeroport din lume pentru zboruri internaționale – mai mult de 83 de milioane de pasageri doar în 2016.

Dubai, a treia destinație turistică din lume

Clima Dubaiului precum și oferta turistică nu sunt tributare celor patru anotimpuri din Europa sau din Emisfera Sudică. Acest lucru face ca orașul să fie o destinație permanentă și una de sezon.

Conform raportului Global Destination Cities Index by Mastercard pentru anul 2016, primele destinații turistice din lume au fost:

I. Bangkok, cu 21,47 milioane de vizitatori;

II. Londra, cu 19,88 milioane de vizitatori;

III-IV. Dubai, la egalitate cu Paris, fiecare cu câte 15, 27 milioane de vizitatori.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber