Asigurarea locuintei nu e doar un lux

Uncategorized

Hoti, vecini de bloc care iti produc tot felul de stricaciuni, inundatii si incendii, perspectiva unui cutremur – toate sunt motive intemeiate ca sa te gandesti serios la o asigurare de locuinta.

In urma inundatiilor din ultimele luni, mii de locuitori ai Romaniei au ramas pe drumuri; intreaga agoniseala de o viata (locuintele, gradinile, animalele) le-a fost spulberata de ape, vant si noroi. Cei mai multi dintre acestia isi petrec acum zilele si noptile in corturi, scoli, biserici sau in alte locuri care au mai ramas cat de cat in picioare si uscate.

Probabil ca toti cei care si-au pierdut casele in urma inundatiilor traiesc cu speranta ca o vor lua de la capat, cu sau fara ajutorul statului, folosind resurse proprii, ajutoare oferite de guvern sau, in cel mai bun caz, incasand asigurarea (in situatia caselor asigurate). Dar oare cati dintre cei afectati aveau locuinta asigurata la o societate de asigurari? Probabil, foarte putini…

O vom plati din nou…
De la 1 februarie 1996, asigurarea locuintelor nu mai e obligatorie; de aceea, pana acum, proprietarii locuintelor nu au luat in seama avertismentele privind producerea unor calamitati.

Indiferent ca locuiesti la sat sau la oras, la munte sau la mare, la bloc sau la curte, trebuie sa ai in vedere faptul ca nimeni nu e ferit de accidente, de furia naturii si ca e bine sa te asiguri, ca sa nu ramai pe drumuri. Poti face acest lucru asigurandu-ti locuinta printr-o societate de asigurari. Se pare ca, de anul viitor, romanii vor fi din nou obligati sa-si asigure locuintele, in functie de riscurile zonei. De pilda, bucurestenii vor fi obligati sa se asigure pentru riscul de cutremur si, optional, pentru cel de inundatii. Pentru persoanele care si-au construit o casa cu imprumut bancar, asigurarea locuintei este obligatorie, ca garantie a sigurantei investitiei. Ceilalti proprietari de locuinte au inca libertatea de a alege daca vor sau nu sa si le asigure.

Ce trebuie sa stii
Societatea de asigurari aleasa trebuie sa indeplineasca cat mai multe din conditiile de mai jos.

 

Pot fi asigurate constructiile cu destinatie de locuinta (case de locuit sau apartamente in blocuri de locuinte) si anexele (garaje, magazii, imprejmuiri etc.). De asemenea, daca vrei, pot fi asigurate si bunurile din locuinta (mobilier etc.).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din