Îndrăgita artistă din Botoșani care a învins cancerul dar a fost răpusă de Covid

Internată în stare gravă dar stabilă la spitalul din Botoșani, cântăreața de muzică populară Viorica Galan Dumbravă a murit de Covid.

Îndrăgita interpretă Viorica Galan Dumbravă s-a stins din viață după ce fusese internată în stare gravă la terapie intensivă cu Covid 19. Artista se vindecase de cancer, însă virusul a răpus-o la 72 ani. A fost colegă în ansamblu Rapsozii Botoșanilor cu Laura Lavric.

Colegii de la Rapsozii Botoșanilor sunt în stare șoc după dispariția artistei, mai ales că aceasta era extrem de fericită că scăpase de cancer.

'Am o recunoștință profundă pentru tot ceea ce a făcut pentru mine. A fost omul alături de care am făcut primii pași în această lume a muzicii populare. Alături de regretatul ei soț, Alexandru Dumbravă, mi-au pus bazele carierei în muzică populară. Sunt foarte afectată de această veste, dar trag nădejde că va fi bine, acolo, sus, alături de soțul ei, și că va cânta în continuare în corul îngerilor, Dumnezeu s-o odihnească în pace!', a declarat telefonic interpreta Simona Mazăre pentru Star Popular.

'Am cunoscut-o când m-am angajat la Rapsozii Botoșanilor, în 1998. O interpretă discretă, sensibilă, nu oricine pătrundea în casa și sufletul dumneaei. A fost și bolnavă de cancer, vorbind cu ea îmi spunea că a scăpat de această boală, însă, acum a fost răpusă de Covid. Ea a fost printre primele artiste angajate la Rapsozii Botoșanilor. Nu mi-a venit să cred că a plecat, acum câteva săptămâni ne-am întâlnit la instituție și am discutat despre proiectele pe care le avea în lucru. A făcut cinste județului Botoșani, folclorului românesc, a fost o voce aparte, Dumnezeu s-o odihnească în pace!', a spus Dan Doboș, directorul Ansamblului Rapsozii Botoșanilor

Repertoriul Vioricăi Galan Dumbravă era apreciat și foarte valoros. “Era o doamnă foarte modestă pentru calibrul și valoarea ei. Poate de asta nu a fost atât de cunoscută. Avea o decență și o modestie rar întâlnite. Deși avea 72 de ani era mereu elegantă, aranjată, fardată… când am auzit că este intubată la spital am crezut că-și revine” a mărturisit pentru Star Popular Teodora Panaite.

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete