Artă, istorie şi cultură în Tunisia

avantaje.Tunisia.08.05.2014

„Poarta către Orient', Tunisia, este o ,,oază de prospeţime' în ceea ce priveşte arta şi istoria culturală, fiind plină ,,ochi' de vestigii impresionante, dovezi ale trecerii diferitelor civilizaţii.

Dovezi valoroase din istoria Tunisiei

Vizitează numeroasele locuri pline de încărcătură istorică care încă se găsesc într-o stare foarte bună din perioadele preistorice.

Un loc cu adevărat impresionant este zona Catharginei, o fostă metropolă dezvoltată de către berberi şi fenicieni, undeva prin mileniul I- Î.Hr. dar şi Kairuanul, una dintre cele mai puternice aşezări ale acelor vremuri.

Vei fi acaparat de numeroasele dovezi istorice, obiecte de artă unice, din vremurile romane, punice sau feniciene, cum sunt băile lui Antoniu din Carthagina, teatrul roman, din secolul II, sau centrul cultural din Kairuan, oraşul întemeiat în anul 670 D.Hr.

Vei întâlni aici moschei numeroase, mausolee, străzi pline de comercianţi care vând diferite suveniruri deosebite, dar şi construcţii fabuloase.

Vizitează Muzeul Covoarelor

Tunisia este ţara covoarelor şi a carpetelor, vei întâlni numeroşi locuitori care ies pe străzi şi îţi vând obiectele lucrate cu migală, cu mâna sau ţesute la maşini vechi, moştenite din străbuni.

Covoarele sunt unice în lume cu un design spectaculos, colorate în diferite nuanţe în funcţie de zona din care provin. Rolul, albastrul, verdele şi negrul predomină, alături de simbolurile florale şi geometrice.

În oraşul sfânt, Kairuan, se află Muzeul Covoarelor, pe care trebuie să îl vizitezi neapărat dacă te afli aici pentru a-ţi cumpăra câte ceva. Sute de modele sunt expuse, adevărate opere de artă ce datează din vechile perioade ale Tunisiei, dar şi ateliere tradiţionale unde covoarele se realizează manual.

Early Booking Tunisia

Hotel Prima Life Karawan 3* – de la 199 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu demipensiune, asistenţă turistică, agenţia Kartago Tours (www.kartagotours.ro),  +40 264 504 080

Autor: Mădălina Isar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta