Armata lui Vladimir Putin a fost avertizată să se retragă din zona Cernobîl, deoarece „muniția ar putea exploda”

Forțele armate ale Ucrainei au avertizat trupele lui Vladimir Putin să se retragă din zona Cernobîl, deoarece „muniția ar putea exploda'.

Forțele armate ale Ucrainei spun că există pericolul ca muniția să explodeze la centrala nucleară de la Cernobîl și că forțele ruse care ocupă zona trebuie să se retragă, a declarat astăzi viceprim-ministrul Iryna Vereșciuk.

Ea a mai spus că Ucraina a cerut Rusiei la discuțiile de marți să permită stabilirea a 97 de coridoare umanitare către orașele și satele cele mai afectate din Ucraina.

„Solicităm Consiliului de Securitate al ONU să ia imediat măsuri pentru demilitarizarea zonei de excludere a Cernobîlului și să introducă acolo o misiune specială a ONU pentru a elimina riscul repetarea unei catastrofe nucleare', a spus ea, potrivit The Sun.

Până astăzi, 30 martie, forțele armate ale Ucrainei spun că Rusia a pierdut aproximativ 17.300 de militari în timpul invaziei.

În actualizarea sa privind pierderile rusești, Ucraina a mai spus că peste 600 de tancuri, 75 de rezervoare de combustibil, 131 de elicoptere și 1.700 de vehicule blindate de transport de trupe au fost distruse.

Din nefericire, sirenele și zgomotul unor focuri de armă s-au auzit aseară în afara Kievului, a declarat viceprimarul Mykola Povoroznyk. În ciuda acestui fapt, capitala ucraineană în sine nu a fost bombardată de forțele ruse. Acest lucru vine după ce armata rusă a declarat ieri că va reduce „drastic' operațiunile de lângă Kiev.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri