Arborele vieții – de ce să porți cu tine simbolul acestui element sacru

Copacul sau arborele vieții este unul dintre cele mai cunoscute și căutate simboluri în întreaga lume. Se spune că cine poartă un obiect cu reprezentarea acestui element antic își va regăsi liniștea și echilibrul.

Arborele vieții este întâlnit în majoritatea culturilor, încă din cele mai vechi timpuri, și are o popularite extraordinară și în prezent. Este un element care unește religia, spiritualitatea, știința, găsindu-și respect în toate domeniile. Reprezintă, în primul rând, eternitatea, nemurirea, legătura dintre viața terestră și viața de Apoi. Cunoscutul fragment din rugăciunea Tatăl Nostru, „precum în cer, așa și pe pământ' este simbolizat perfect de imaginea acestui copac. Arborele își întinde crengile la cer, cu rădăcinile bine înfipte în pământ.

În același timp, el reprezintă și înțelepciunea și cunoașterea.

Arborele vieții este…

Practic, fiecare cultură atribuie unui arbore anume titlul de „Arborele vieții', datorită calităților deosebite.

  • În Egipt se credea că acest copac este arborele de acacia
  •  Buddhismul consideră a fi copacul Bodhi, acolo unde Buddha a găsit înțelepciunea
  •  Arborele Vieții este o sursă magică a cunoașterii în culturile nordice
  • În Creștinism, în Cartea Genezei, Copacul Vieții este așezat în mijlocul Grădinii Edenului. Acesta înseamnă cunoașterea binelui și răului, și este însăși sursa vieții. Și tot în Biblie, la final, în Apocalipsa, Copacul Vieții apare ca parte a Paradisului.

De ce să porți un element cu Arborele vieții?

Cea mai populară variantă este brățara cu șnur pe care se găsește un pandantiv mic. Există însă și coliere, cercei, gravuri, tablouri, imprimeuri cu acest simbol.

De ce să-l porți? Se spune că cine are Arborele vieții asupra sa devine mai liniștit și astfel mai inspirat. Mai dornic de cunoaștere și mai echilibrat. Și nu în cele din urmă, viața devine mai prosperă. În perioadele de boală, Arborele Vieții devine resursa pentru putere și energie, pentru a face față dificultăților. Și nu în ultimul rând, Arborele Vieții înseamnă familie. Legătura cu cei dragi devine indistructibilă, în ciuda tuturor dificultăților.

Citește și: Cum poți să-ți schimbi viața în mai bine?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro