(P) Aparate sterilizat instrumente de manichiură – de ce sunt atât de importante?

Curăţenia şi igiena dintr-un salon de manichiură sau o clinică de frumuseţe sunt extrem de importante. Asigurându-te că echipamentul şi instrumentele folosite nu sunt o sursă de răspândire a bolilor sau de contaminare, vei trece cu succes peste toate controalele inspectorilor de salubrizare şi vei putea respecta normele şi reglementările referitoare la sterilizare. 

Există multe modele de aparate de sterilizat instrumente, autoclave sau cu ultrasunete, şi toate te ajută să previi şi eviţi răspândirea bolilor şi a infecţiilor şi, dacă te întrebi care este cel mai bun, iată câteva informaţii care te vor ajuta. 

De ce este necesară sterilizarea ustensilelor de manichiura?

Forfecuţele, cleştii, pilele metalice şi alte dispozitive folosite pentru întreţinerea unghiilor şi a pielii degetelor sunt ustensile scumpe şi, totodată, esenţiale într-un salon de frumuseţe cu un număr mare de clienţi. Acestea trebuie să fie întotdeauna în perfectă stare, curate şi sterile şi igienice şi trebuie sterilizate după fiecare utilizare. 

După ce au intrat în contact cu pielea clientului, instrumentele de manichiura pot fi periculoase pentru următoarea persoană, putând fi purtătoare de viruşi şi spori fungici. 

Ce este un sterilizator cu autoclavă?

O autoclavă este un aparat dotat cu un compartiment care poate face faţă presiunilor şi temperaturilor ridicate, necesare pentru sterilizarea instrumentelor. Dimensiunea şi căldura unui sterilizator cu autoclavă poate varia în funcţie de necesităţi şi de volumul de instrumente care trebuie sterilizate. Acestea se folosesc în domeniul medicinei, în microbiologie, în stomatologii, dar şi în clinicile de frumuseţe. 

De ce este important un sterilizator cu autoclavă pentru un salon de unghii?

Sterilizatorul cu autoclavă este important în saloanele de unghii, dar şi în orice altă locaţie în care sterilizarea este esenţială! Iată câteva motive care explică de ce fiecare clinică de frumuseţe are nevoie de o autoclavă:

Este cel mai eficient aparat pentru sterilizarea instrumentelor! Sunt multe metode de sterilizare, dar rezultatul nu va fi niciodată la fel de performant că cel obţinut cu o autoclavă care poate ucide toate bacteriile şi viruşii şi elimină riscul de boli şi infecţii.

Foloseşte căldura şi presiunea pentru igienizarea instrumentelor de manichiură care trebuie curăţate cât mai bine după fiecare utilizare. 

Sterilizează, abureşte şi usucă toate instrumentele care, astfel, vor fi perfect întreţinute şi igienizate.

Avantajele şi caracteristicile sterilizatoarelor cu ultrasunete

Întrucât sunt uşor de folosit şi nu strică instrumentele, tot mai multe clinici de frumuseţe folosesc sterilizatoarele cu ultrasunete. Acesta nu corodează şi nu deformează ustensilele de manichiură şi de pedichiură şi asigură igiena şi sterilizarea optime. 

Sterilizatoarele cu ultrasunete pentru instrumentele de manichiura sunt eficiente pentru a elimina germenii şi bacteriile. De asemenea, se pot folosi pentru a curăţa periile, foarfecele şi pieptenii folosiţi de frizeri şi hairstylisti.  

Principiul de funcţionare al sterilizatorului cu ultrasunete

Acest aparat conţine o baie în care toarnă lichid antiseptic special sau apă distilată şi în care se pun instrumentele. Principiul de funcţionare al acestui aparat se bazează pe faptul că presiunea dielectrică va creşte sub undele ultrasonice generate. 

Astfel, instrumentele din cuvă sunt supuse la numeroase bule de reacţie microscopice pline de aburi. Astfel pot fi îndepărtate particulele de rugină, murdăria şi  microorganismele patogene, instrumentele redobândindu-şi strălucirea şi curăţenia, fără a se deforma. 

Avantajele sterilizatoarelor cu ultrasunete

Datorită faptului că au o serie de avantaje, sterilizatoarele cu ultrasunete au devenit din ce în ce mai populare în industria frumuseţii şi a sănătăţii. 

Iată despre ce este vorba:

  • Sunt dotate cu temporizator, afişaj şi comutator de alimentare. De asemenea, aparatul se opreşte singur, semnalează sfârşitul procedurii şi nu necesită control suplimentar.
  • Timpul normal de sterilizare este de 5 minute şi de 15 minute pentru instrumentele cele mai contaminate. 
  • Aparatul şi instrumentele sterilizate nu se încălzesc şi, prin urmare, este eliminat riscul de arsuri.
  • Funcţionează şi cu apă plată.
  • Echipamentele sterilizate metalice nu se deformează iar suprafeţele de tăiere rămân ascuţite şi nu ruginesc. 
  • Se poate folosi şi pentru sterilizarea pieselor din lemn sau plastic.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial