Aparat dentar la adulți. Soluția unui zâmbet perfect

Foarte mulți ani la rând am asociat un aparat dentar cu un adolescent cu gura plină de metal. În zilele noastre, oamenii de toate vârstele doresc să-și îndrepte dinții. De fapt, un număr mare de adulți apelează la medici specialiști ortodonți pentru a obține zâmbetul pe care și l-au dorit dintotdeauna.

În prezent, adulții au mult mai multe opțiuni decât își amintesc sau au avut ei înșiși în trecut. Cu zeci de ani în urmă, aparatul dentar era format dintr-o bandă de metal în jurul fiecărui dinte sau aproape a fiecărui dinte. Astăzi, acestea țin firele cu un singur bracket cimentat pe partea din față a dintelui. Câteva benzi în spate ancorează firele.

O a doua opțiune pentru aparatul dentar convențional înlocuiește metalul cu ceramica transparentă sau de culoarea dinților. Timpul de tratament este de obicei cel mai scurt cu aparatul dentar convențional. Dar aceste dispozitive sunt cele mai vizibile, chiar dacă ai varianta ceramică.

Aparatul dentar poate îndrepta dinții, poate alinia mandibula și maxilarul pentru a avea o mușcătură mai bună, poate distanța dinții înghesuiți și poate închide golurile. Un pacient care își dorește corectarea danturii trebuie să țină cont de câteva aspecte, cum ar fi controalele frecvente (o dată pe lună cel puțin), atenție la alimente pe care le consumă și igiena orală mult mai amănunțită. Curățarea dinților poate deveni mai ușoară odată ce dinții sunt mai drepți.

Sănătatea precară a gingiilor poate amâna purtarea unui aparat dentar. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă un pacient care își dorește o astfel de schimbare este tratarea bolilor de la nivelul gingiilor. În ceea ce privește vârsta, niciodată nu este prea târziu pentru a crea un zâmbet perfect.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate