Anxietatea provocată de COVID-19, de schimbările climatice și alți factori anunță o nouă pandemie

Experții spun că trăim o perioadă stresantă din punct de vedere istoric, cu stres cronic din probleme neîncetate. Ei recomandă oamenilor să se concentreze mai întâi să aibă grijă de ei înșiși, consumând o dietă echilibrată, petrecând timpul în aer liber și vorbind cu alții care au probleme similare.

Potrivit lui Jillian Hughes, purtător de cuvânt al Mental Health America, în sondajele online cu indicatori de stres au fost mai multe clicuri ca niciodată.

„Numărul persoanelor care depistează simptome moderate până la severe de depresie și anxietate în prima jumătate a anului 2021 este similar cu numărul din 2020 și rămâne mai mare decât numărul de persoane care au depistat acest risc înainte de COVID-19', a spus Hughes.

În prima jumătate a anului 2021, 79% dintre persoanele care au efectuat un screening de anxietate au prezentat simptome moderate până la severe, iar 84% dintre persoanele care au efectuat un screening pentru depresie au înregistrat simptome moderate până la severe.

De ce nivelul de stres și anxietate crește?

Pandemia COVID-19 nu este singurul lucru care crește nivelul de anxietate.

Experții spun că stresul actualei situații a fost suficient de provocator. Când experimentăm lucruri precum schimbările climatice, incendiile sălbatice, problemele politice și războiul, pot deveni prea mult pentru majoritatea dintre noi.

„Este timpul să recunoaștem că suntem antrenați pentru a face față stresului acut, dar nu și a stresului cronic', a declarat pentru Healthline dr. Marni Chanoff , psihiatru integrator la Spitalul McLean din Massachusetts.

Factorii de stres cronic, în timp, pot duce la epuizarea capacității noastre de a face față, a spus Chanoff, și chiar să ne împingă spre depresie. Cu tot ce se întâmplă în lume, a spus ea, toată lumea poate simți anxietate, stres sau ambele.

Aceasta variază de la o persoană la alta. Cu toții avem lucruri specifice care ne îngrijorează mai mult și ne fac să simțim o pierdere a controlului asupra vieții noastre. Pentru fiecare dintre noi acum, există mai mulți factori de stres potențiali', a spus Chanoff

A doua pandemie

Medicul C. Vaile Wright, director senior pentru inovare în domeniul sănătății în cadrul Asociației Americane de Psihologie, a spus că întreaga lume se poate confrunta cu o a doua pandemie: o pandemie de sănătate mintală.

„Dacă cercetările pe care le vedem sunt valabile, avem o pandemie (de sănătate mintală) pe mâini. Unul dintre motive ar putea fi concentrarea asupra pandemiei actuale. O parte a problemei este că, din faptul că suntem într-o pandemie, ne-am concentrat pe sănătatea fizică', a spus Wright pentru Healthline.

De asemenea, dr. Vivian B. Pender, președinta Asociației Americane de Psihiatrie, a spus că acestă pandemie ar putea fi unul dintre cele mai stresante momente pentru oamenii din istoria recentă.

„Practic nimeni în viață nu a experimentat vreodată o pandemie la nivel mondial', a spus ea pentru sursa mai sus menționată.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate