ANUNTURI-CAPCANA, nu le cadea victima!

Uncategorized

Anunturile de mica publicitate par solutia pentru cumpararea sau vinderea unei locuinte, a unei masini, angajarea unei menajere etc. Dar cele cateva randuri si un simplu numar de telefon pot ascunde capcane dintre cele mai periculoase.

Tamara R. cauta o echipa de electricieni, care sa refaca instalatia electrica a unei case vechi:
"Casa putea sa ia foc in orice clipa, din cauza unor reparatii facute de asa-zisii electricieni"

"De ceva timp, cautam un electrician care sa imi poata reface instalatia electrica dintr-o casa mai veche, aflata la cativa kilometri de Bucuresti, pe care o cumparasem pentru soacra mea. Cunostintele nu mi-au putut recomanda un meserias care sa se deplaseze acolo, asa ca, in ultima instanta, am apelat la anunturile de mica publicitate. Am dat un anunt intr-un ziar, spunand ce caut, suma pe care o ofer si conditiile de lucru. Nu a durat mult si cineva m-a sunat, recomandandu-se drept reprezentantul unei firme care executa reparatii de instalatii electrice. Am fost extrem de incantata si m-am grabit sa hotarasc ziua si ora cand ne vom intalni pentru a discuta despre lucrare."

Tamara R. a angajat aceasta firma cu conditia sa faca reparatiile necesare la instalatia electrica a casei in numai doua zile, ea asigurandu-le transportul. "Au venit doi barbati, unul dintre ei mai tanar, iar celalalt de peste 40 de ani. Am discutat in amanunt despre bani si conditiile de lucru, au fost de acord intru totul, iar lucrul a inceput chiar din ziua aceea. Pentru ca aveam o slujba care imi ocupa cea mai mare parte a timpului, nu am putut supraveghea lucrarile, sotul meu era plecat in strainatate, asa ca cei doi au ramas cu soacra.

Au terminat relativ repede (mai putin de o zi jumatate) si cu mai putine stricaciuni decat ma asteptasem. La plecare le-am intins banii si le-am cerut o chitanta. Mi s-a parut suspect ca a fost nevoie sa le cer eu o chitanta, care sa imi ofere cumva o garantie. Au discutat putin intre ei pana sa-mi dea raspunsul si, pana la sfarsit, mi-au completat o chitanta. Am verificat lucrarile facute si, din cat am putut sa-mi dau seama, totul parea in ordine. Reparatiile se incheiasera, iar eu si soacra mea eram foarte multumite. Dar, curand, s-a dovedit ca reparatiile fusesera facute in mod superficial, cu materiale uzate, de catre neprofesionisti. Una dintre prize curenta, scotea scantei ori de cate ori o foloseam, becurile se stingeau singure si, mai presus de toate, pericolul de incendiu era foarte mare. Am apelat la un specialist, care ne-a confirmat banuielile: asa-zisa firma ne inselase."

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din