Anunțul Ministerului Sănătății: Vaccinul anti-Covid-19 nu poate fi înlocuit de medicamente antivirale

Românii sunt în continuare sceptici în ceea ce privește eficacitatea vaccinului anti-Covid-19, însă nu ezită în a apela la automedicație.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, a declarat recent că majoritatea oamenilor apelează la diverse medicamente pentru a preveni infectarea cu virusul care ne-a dat lumea peste cap. Mulți dintre ei nu înțeleg că doar vaccinul poate face acest lucru. Mai mult decât atât, utilizarea antibioticelor a devenit extrem de frecventă chiar dacă acestea se eliberează doar cu prescripție medicală.

Din nefericire, această problemă este una națională deoarece în alte colțuri ale lumii administrarea antibioticelor se face extrem de rar.

„Există cumva acest obicei de a ne automedica, luăm medicaţie aşa, după cum mai ştim. Însă – şi nu vreau să spun lucrul ăsta nici într-un fel peiorativ – însă dacă ne uităm puţin la cum se întâmplă lucrurile în alte ţări, şi cei care trăiesc în străinătate, care sunt acum în România sau cei care au prieteni, familie în străinătate, este extrem de dificil să poţi să procuri un antibiotic oriunde în Uniunea Europeană, fără o vizită la medic.

Deci vorbim de antibiotic, nu vorbim de antiviral', a declarat Andrei Baciu, duminică seară, la Digi 24.

Cât despre medicamentele antivirale, secretarul de stat a precizat că ingerarea acestora nu ne asigură că nu ne vom infecta, vaccinarea ]mpotriva virusului Covid-19 devenind astfel pe locul doi. De asemenea, aceste medicamente se pot prescrie doar anumitor categorii de persoane în funcție de istoricul medical al acestora.

„Prescrierea şi utilizarea antiviralelor nu substituie vaccinarea, pe de o parte, şi doi: acestea trebuie luate de către persoanele care sunt eligibile. Pot fi administrate pentru o perioadă scurtă de timp, pentru persoanele care se încadrează în criteriile de eligibilitate', a mai spus acesta, potrivit sursei mai sus menționate.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri