Anunț de ultimă oră! Elevii ar putea avea o minivacanță de 1 decembrie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț prin care declara că elevii ar putea fi liberi pe 29 noiembrie, astfel ei vor putea avea o minivacanță și se vor întoarce la școală pe 2 decembrie.

Reîntoarcerea va fi posibilă doar dacă rata de incidență din localitatea lor este sub 3 la mie.

„Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi', a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, de luni aproape 90% dintre elevi și preșcolari vor putea merge din nou în băncile școlii în momentul în care se află acum evoluția pandemiei de coronavirus.

„De luni, în România vor putea merge la școală sau la grădiniță peste 2,6 milioane de elevi. 90 la sută din elevii și preșcolarii din România, de luni, vor putea să meargă la școală sau la grădiniță cu prezență fizică', a precizat Ministrul Educației cu puțin timp în urmă.

Cu toate acestea, aproape 2.000 de școli și grădinițe din România încă mai continuă cursurile online.

„Vor fi nevoite să rămână în online deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învățământ', a mai spus oficialul din eudcație.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri