Ania Caill, schioarea care va reprezenta România la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud

Ania CaillSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Ania Caill s-a născut în Franța, din mamă româncă (Dana Ciubotaru Caill) și tată francez. Datorită mamei are dublă cetăţenie (română şi franceză), a fost campioană de schi a Franţei la juniori, dar a ales să concureze sub drapelul ţării noastre.

Despre Ania Caill și performanțele ei am scris prima dată în 2014, când Ania era foarte cunoscută în Franța, dar concura deja pentru România în competițiile sportive.

Cea mai bine clasată din România la schi alpin

La varsta de 9 ani s-a alaturat un club de schi, astfel deschizandu-si calea catre performantele de azi. Ania a reusit sa se claseze de 13 ori in top 10 la cursele FIS totodata fiind singura reprezentanta tricolora in concursul feminin la J.O. de la Soci si la Campionatele Mondiale de la Beaver Creek. Ania Caill a concurat in cadrul Cupei Sud-Americane, competitiile fiind desfasurate pe partiile din Chile, iar prin performantele realizate, a reusit sa-si adjudece titlul la proba de coborare.

'Am descoperit acest sport datorită mamei mele care își scotea iarna elevii la zăpadă. Ulterior ne-am mutat la munte. Am primit botezul zăpezii la vârsta de 7 ani, urmat de primele succese, apoi m-am alăturat clubului de schi la vârsta de 9 ani. Din acel moment drumul meu a fost trasat, a devenit o pasiune pentru mine și am progresat repede, pas cu pas, până la un nivel superior.De unde pasiunea pentru schi?

Într-un fel simt că viața mea a început odată cu acest sport. Este atât de frumoasă această îmbinare între alunecare, adrenalină, tumult, rezistență, precizie si viteză, iar toate acestea se succed în cadrul unor peisaje extraordinare din întreaga lume. Sunt conștientă că am făcut mari sacrificii pentru acest sport, dar din momentul în care am realizat că nu pot trăi fără el, că momentele în care am fost cea mai fericită sunt cele în care am schiat, aceste sacrificii nu mai par atât de mari, și mai presus de toate, merită efortul!', spune Ania, tânăra schioare.

De ce concurez pentru România?

Copil fiind, am avut posibilitatea de a participa la circuitul francez, iar în cursele internaționale să concurez sub culorile României. Astfel mi-am făcut debutul pentru România.

Este adevărat că am trăit mereu în Franța, dar inima mea a bătut întotdeauna românește. Mama mea ne-a crescut singură pe sora mea și pe mine și ne-a învățat românește de mici. Familia din partea mamei, in mijlocul careia am crescut, este o familie 100% romaneasca, asa incat inca din copilarie ma simt mai mult romanca decat frantuzoaică.

Într-adevăr, m-am născut în Franța și am trăit întotdeauna acolo, dar atunci când are loc un meci de fotbal Franța – România, eu susțin România și așa a fost dintotdeauna!

Deși nu trăiesc în România, inima mea este aici, am purtat cu mândrie culorile tarii și doresc să reușesc în acest sport la cel mai înalt nivel pentru mine, familia mea și pentru țară. Nimic nu m-ar face mai fericită decât sa urc pe treapta de sus a podiumului și să ascult imnul național. Sunt hotărâtă să mă asigur că acest lucru se va întâmpla!

Eveniment de susținere a Aniei Caill

În data de 24 mai, în cadrul unui eveniment de susținere desfășurat la sediul Fundației Dignitas, Ania Caill ne va povesti ce a însemnat pentru ea, copil și adolescent, pregatirea pentru excelență în sport, care sunt provocările și satisfacția participării la cel mai înalt nivel al schiului mondial.

Misiunea pe care si-a asumat-o cu responsabilitate si curaj, de a reprezenta Romania la Jocurile Olimpice din 2018, din Coreea de Sud, merită sa fie cunoscută și apreciată.
Reprezentanți ai sportului românesc vor transmite mesaje de susținere pentru Ania, iar mama și prietenii îi vor fi alaturi, împreună cu echipa redacțională care i-a urmărit activitatea în toți acești ani.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Ania Caill.

A consemnat Daniela Palade Teodorescu

Citește și:

S-a născut în Franţa, dar concurează pentru România la Sochi

O româncă este autoarea unei tehnici de pictură unice în lume

Puterea de a-ți schimba viața după 40 de ani

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povestile voastre