Angajeaza-ti seful

Acest articol este scris pentru a te ajuta sa gasesti cateva raspunsuri cheie in planificarea carierei. Vei gasi mai jos 3 intrebari esentiale prin care vei gasi solutii ingenioase prin care sa-ti angajezi seful. Te-ai gandit vreodata care este diferenta dintre angajati si angajator?

Realizat de Ionut Ciurea – antreprenor, marketer, trainer si autor
managing partner www.Empower.ro

(Re)Programare Neuro-Lingvistica

NLP (Programare Neuro-Lingvistica) este un set de tehnici, modele si tipare lingvistice prin care poti atinge excelenta in viata personala si profesionala. Are aplicatii numeroase. Astazi iti propun sa te focalizezi doar pe una dintre acestea: stabilirea obiectivelor in functie de criteriile tale de evaluare.

Vizuina sau viziune?

Ca sa iesi din vizuina, ai nevoie de viziune. Nu conteaza unde te afli acum, conteaza incotro privesti. NLP contine unele dintre cele mai puternice tehnici si modele prin care iti poti atinge obiectivele. Chiar daca acest sistem este atat de puternic, nu te poate ajuta cu privire la un lucru: nu poate decide in locul tau.

Tu trebuie sa decizi ce vrei.

Pare stupid. Insa cei mai multi oameni nu reusesc pentru ca, in primul rand, nu decid ce doresc. Nici macar nu ajung sa inceapa munca la un obiectiv, pentru ca nu isi seteaza obiective! Nu vorbesc aici de dorinte: toti avem dorinte, toti vrem mai multi bani, o casa mai frumoasa, o masina care sa dea mai bine la imagine, o relatie de cuplu de calitate si asa mai departe.

Toti ne dorim. Mai putin de 10% din oameni isi stabilesc obiective. Doar o treime din cei care isi stabilesc obiective le scriu pe hartie. Acestia din urma au cele mai mari sanse de reusita.

Intrebarea 1: Ce vrei?

Ce vrei de la viata profesionala? Vrei un job de conducere, respect si faima? Vrei propria afacere? Gandeste-te ce vrei si scrie acest lucru. Exprima-te cat mai clar, precis. Exprima-te in termeni pozitivi: ce vrei, nu ce NU vrei. In loc de "nu mai vreau stresul asta de la job", scrie "vreau un job unde eu pot controla nivelul de stres" sau "vreau un job cu nivel de stres zero".

Dincolo de vrut: ce cred si ce valorizez

Intrebarea 2: Ce este important pentru mine la […]?
Daca mai sus ai scris "job", atunci pune la finalul intrebarii "job". Ce este important pentru tine la un job? Daca doresti propria afacere, ce este important pentru tine la propria afacere?

Scrie ce iti vine in minte fara sa gandesti si sa rationalizezi. Pur si simplu scoate din mintea ta criteriile tale pentru evaluarea unui job. Sau pentru o afacere. Criteriile sunt in stransa legatura cu valorile si credintele tale. Este important sa ai libertate de decizie? Sa castigi multi bani? Cati? Este important sa influentezi si sa motivezi oamenii? Afla tot ce este important pentru tine si scrie pe hartie raspunsurile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera