Andreea Ibacka, dezvăluiri șocante despre una dintre sarcini: „Un sistem sanitar complet nepregătit”

Andreea Ibacka a făcut, recent, câteva dezvăluiri despre cum era să devină mămică mai devreme de termen. Frumoasa soție a lui Cabral a tras spaima vieții sale când era însărcinată cu Namiko.

Vedeta a povestit pe rețelele de socializare cum a fost la un pas să o nască pe Namiko mai devreme decât ar trebui. Ea și Cabral se aflau într-o vacanță în Malta, iar câteva contracții pe nepusă masă i-au dat emoții, mai ales când au văzut cât de nepregătite erau cadrele medicale de pe insulă. Această dezvăluire a fost făcută cu ocazia Zilei Mondiale a copiilor născuți prematur.

„N-am povestit asta atunci, însă în 2018 am fost la un pas de a naște prematur. Aveam 27 de săptămâni de sarcină, un copilaș de aproximativ 1 kg în burtică și eram în 'vacanță' în Malta. Timp de câteva zile am avut contracții aproape fără pauză. Dese, regulate, așa cum nu ți-ai dori să apară înainte de termen.

Iar pe insulă am descoperit un sistem sanitar complet nepregătit, trăind tot timpul cu senzația că aplicația mea de sarcină îmi oferă mai multe informații prețioase decât personalul de gardă cu care am interacționat la cel mai bun spital privat de-al lor. Am detaliat deja pe stories, însă rezumând… m-au anunțat că urma să nasc în noaptea respectivă și apoi m-au trimis înapoi la hotel, pentru a nu se complica cu o turistă cu probleme de sarcină.

Pe ieșire m-au liniștit, în schimb, spunându-mi că sunt șanse ca bebelușul să supraviețuiască. M-am întors în România și cu multă grijă din partea doctorului meu, cu rugăciuni, cu tratament, cu repaus la pat timp de 6 săptămâni, am născut peste termen (la 41 de săptămâni) o fetiță perfect sănătoasă.

Știu, sunt un caz norocos! Astăzi este ziua internațională a prematurilor, acești mici luptători pentru care greutățile apar încă din primele secunde de viață, odată cu dependența de un incubator, incapacitatea de a respira singuri, greutatea extrem de redusă ș.a.m.d.

Însă foarte greu le este și părinților bebelușilor născuți prematur, care cu siguranță și-au imaginat diferit primele zile alături de puii lor, întâia atingere, primele zâmbete…', a scris frumoasa soție a lui Cabral pe rețelele de socializare pentru a empatiza cu părinții ai căror micuți s-au născut mai devreme de termen.

Andreea Ibacka și Cabral au devenit părinți pentru a doua oară acum mai bine de o lună. Cei patru sunt extrem de fericiți, iar acomodarea cu noul membru al familiei nu a reprezentat o mare provocare, mai ales că surioara mai mare pare a fi de mare ajutor pentru părinții săi.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete