Ana-Maria Popescu regretă reacțiile și declarațiile la adresa Ministrului Tineretului și Sportului

Ana-Maria Popescu (Brânză) este una dintre cele mai valoroase sportive de la noi și prima din lotul românesc care a obținut o medalie (de argint) la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an.

Medalia câștigată de spadasina româncă a fost primită cu bucurie de cei din țară, însă a existat și un moment tensionant, declanșat de o declarație a Ministrului Tineretului și Sportului. Eduard Novak făcea, imediat după câștigarea medaliei, o declarație derutantă: „După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur.'

„Am dat frâu liber emoțiilor'

La întoarcerea în țară, la aeroport, Ana-Maria l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministru, apoi a făcut o declarație foarte puternică, de revoltă. Acum, când scuzele și declarațiile s-au clarificat în mod public, Ana-Maria Popescu și-a justificat gesturile și cuvintele (deopotrivă lăudate și criticate) de la acea vreme. În emisiunea „Prietenii lui Ovidiu', de la Gazeta Sporturilor, moderată de Ovidiu Ioanițoaia, Ana-Maria a explicat acele mmomente.

„Mesajul rămâne același'

„Am dat mâna cu ministrul în Salonul Oficial când mi-a oferit florile și diploma, dar am făcut acel gest să nu dau mâna cu domnul ministru când am ieșit din avion pentru că așa am simțit. Am dat frâu liber emoțiilor. A fost un gest de revoltă. Așa am simțit să mă port în secunda aceea.

Mi-am cerut public scuze pentru acel gest, care consider că nu mă definește. Nici ca om, dar nici ca sportiv, dar asta am simțit: revoltă. A fost un gest copilăresc, dar când am intrat în Salonul Oficial am dat mâna cu dânsul'.

În plus, aceasta a recunoscut: „dacă e să-mi reproșez ceva din ce s-a întâmplat la aeroport este tonul, dar mesajul rămâne același. Simțeam că trebuie să ridic tonul ca să mă fac auzită și să-mi înghit lacrimile.'

Ana-Maria a explicat și gluma legată de Cristi Borcea, pe care puține persoane au înțeles-o, când a spus, la conferința de presă: „Sigur nu vine și domnul Borcea? Sunt prea multe microfoane'.

„În 2015, în momentul în care am aterizat la București și s-au deschis ușile aeroportului, și am văzut atâtea camere și atâția reporteri, ne-am speriat. În acel moment unul dintre jurnaliștii care ne-au fost alături de cele mai multe ori a apărut din mulțime și ne-a spus că nu sunt acolo pentru noi, ci pentru că vine domnul Borcea. Atunci, când noi am atras atenția unui jurnalist, au venit și ceilalți crezând că suntem importante'.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, mai îndrăgostit ca oricând

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro