Amy Winehouse. Drama din spatele ultimelor clipe ale cântăreței care s-a stins din viață la doar 27 de ani

Regretata cântăreață, Amy Winehouse, a inspirat o mulțime de colegi artiști înainte de a muri la doar 27 de ani cu versurile ei dure în care își exprima relația cu propria persoană.

Winehouse avea o voce care îi dezmințea tinerețea. În timpul vieții sale a lansat două albume. Artista engleză ar fi împlinit 38 ​​de ani anul acesta și atât muzica ei, cât și impactul ei asupra colegilor artiști persistă. De asemenea, familia ei lucrează pentru a ajuta tinerii cu risc din Londra prin Fundația Amy Winehouse.

„Piesele pentru care am semnat contracte au fost cele pe care le-am scris eu singură, și dacă nu ar fi fost ea, nu s-ar fi întâmplat nimic din toate aceastea. Îi datorez cariera mea în proporție de 90%', spunea Adele despre Amy, în urmă cu patru ani, într-un concert în Boston.

„Cred că cel mai trist este că presa, și nu numai, a dat amploare lucrurilor spunând: ‘Uite ce putem învăța din moartea lui Amy’. Eu nu cred că Amy trebuia să învețe vreo lecție. Cred că lecția era, de fapt, despre cum lumea ar fi putut fi mai blândă cu ea. Toată lumea era foarte dură cu ea, în timp ce eu știam că Amy este cea mai drăguță și bună ființă', spunea și Lady Gaga la doar o săptămână după ce Amy Winehouse a trecut în neființă.

Nimic nu a fost dezvăluit de-a lungul anilor pentru a modifica această percepție. Viața sa a fost scăpată de sub control imediat ce a ieșit în evidență în fața publicului, astfel devenind un cerc vicios.

Cu trei ani înainte de a muri, Winehouse ajunsese să stea izolată în propria casă, iar paparazzi făceau planton afară la fel ca niște soldați britanici.

„Nu se simțea deloc confortabil în această lume a celebrităților. E trist că nu poți învăța de la început pe cineva cum să se descurce cu faima', a declarat pentru Sunday Times din Marea Britanie, managerul ei de atunci, Raye Cosbert.

Tragedia este că tot ceea ce i-a păsat vreodată lui Amy Winehouse a fost să facă muzică. Muzica era, pentru ea, mântuire. Deși declara că nu o afectează cele spuse despre munca ei, în sine ei s-a consumat mai mult decât ar fi trebuit.

„Singurul lucru care mă interesează este comportamentul uman și interacțiunea dintre doi oameni, chiar relația dintre mine si eul meu', a declarat ea la vârsta de 20 de ani, în 2004.

Hitul cu cel mai mare succes al său a fost el în care spunea că nu are nevoie de reabilitare. Mai mult decât atât, lansarea celor mai cunoscute piese ale sale, precum „Rehab,' „Addicted', „Back to Black' sau „You Know I’m No Good', spunea ea, nu au reprezentat un strigăt după ajutor.

„Nu scriu cântece pentru că reprezintă ceva cool sau pentru că vreau să fiu remarcată în vreun fel ori să ajung faimoasă', a declarat Amy pentru E! News în 2007. „Scriu piese despre ce mi se întâmplă în viață, lucruri, persoane cu care am sau am avut probleme. Am avut parte de despărțiri urâte, dar important pentru mine a fost ca din tot răul să rămână ceva bun'.

Amy Winehouse, Back to Black

Prin muzica ei nu-și recunoștea comportamentul său, ci o făcea pentru a-și da seama de ce făcea anumite alegeri.

„Nu scriu un cântec pentru ca apoi să mă gandesc ‘Oh, milioane de oameni vor auzi asta. Scriu pentru că vreau să înțeleg de ce fac sau am făcut anumite lucruri'.

Piesa principală din Back to Black din 2006 a fost inspirată, de exemplu, de realizarea fatului că o relație toxică nu trebuie să existe și că uneori este timpul să ne întoarcem la… orice ar fi fost normalul.

„Când o relație se termină, te întorci la ceea ce știi mai bine, doar că eu nu lucram atunci, așa că nu mă puteam arunca în muncă. Și când bărbatul cu care mă vedeam a revenit la fosta iubită, eu nu aveam la ce să mă întorc, așa ca au urmat luni negre, făcând tot felul de prostii pe care le faci când ai 22 de ani și suferi din dragoste'.

„A fost un an și jumătate când am băut mult— nu teribil, doar cât să uit că s-a încheiat acea relație. Iar managementul meu de la vremea aceea a crezut că din acest motiv nu lucrez, așa că au intervenit, crezând că ei fac astfel un lucru bun și m-au luat cu forța la un centru de reabilitare. Dar nu de asta aveam nevoie'.

„Sunt eu în muzica mea, mai mult decât vedeți la tv sau la radio, sunt eu. Muzica este singura din viața mea care îmi dă încredere totală în mine. Îmi plac anii 60, pentru că totul este naiv, inocent, dramatic, acea mentalitate…. iubesc acel băiat cu părul murdar, pe motor și chiar dacă nu mă iubește la rândul său, eu tot stau în mijlocul drumului pentru el. Cred foarte mult în mentalitatea totul sau nimic', mărturisea Amy la CNN în 2007.

Frank , albumul jazz de debut și de suflet al lui Winehouse, a apărut în 2003 și a fost selectat pentru Mercury Music Prize. Ea și producătorul Salaam Remi au împărțit un premiu Ivor Novello, care onorează compoziția pentru single-ul „Stronger Than Me'. A fost nominalizată la artistul solo feminin britanic și Actul urban britanic la premiile Brit din 2004 și a cântat la Festivalul Glastonbury din 2004.

Ea a pus stratul influențelor anilor ’60 în piesa sa din 2006, Back to Black, care a fost urmată de mega-hitul “Rehab” și a făcut-o o senzație globală. Ulterior, s-au lansat o serie de imitatori Amy. La rândul ei, Winehouse a numărat artiști variați, de la Sarah Vaughan și Thelonious Monk la Beastie Boys și TLC ca surse de inspirație.

Winehouse s-a internat în cele din urmă într-un centru de reabilitare în ianuarie 2008, cu câteva săptămâni înainte de Grammy, după ce a apărut un videoclip pe site-ul The Sun în care părea să fumeze crack. Ulterior, ea a recunoscut reporterilor că a continuat să consume droguri tot timpul când a fost în tratament.

Acceptând Grammy-ul Recordul anului pentru „Rehab', ea le-a mulțumit părinților și „Blake-ului meu încarcerat'. „Blake încarcerat' a fost soțul ei de mai puțin de un an, Blake Fielder-Civil, aflat în închisoare la momentul respectiv, în așteptarea procesului pentru acuzația care i s-a adus din cauza unei dispute dintr-un bar în 2006.
După ce s-au cunoscut, au început o relație tumultuoasă care pare a fi fost inspirația pentru piesa Back to Black.

„Nu am simțit niciodată pentru nimeni ce am simțit pentru el', a declarat Winehouse, pentru Rolling Stone, în 2007. Ea era implicată în tot felul de scandaluri și susținea mereu că „soțul meu e departe, sunt plictisită, sunt tânără. Simt că nu mai am pentru ce să trăiesc'.

Părăsită pentru binele ei

În luna iunie 2008, Amy Winehouse a fost internată în spital din cauza unei afecțiuni la plămâni timp de 10 zile. Ulterior, o reacție adversă la câteva medicamente a adus-o din nou pe mâna medicilor.

Blake Fielder a ieșit din închisoare în noiembrie 2008 și din fața centrului de reabilitare le-a declarat ziariștilor că o va părăsi pe Amy pentru că din cauza lui a ajuns în acea stare și în mod evident el este o persoană care îi face rău.

„Trebuie să plec de lângă ea pentru a o salva. Nu o abandonez. Fac asta pentru că o iubesc', a spus el atunci.

Divorțul lor s-a încheiat un an mai târziu.

„Nu cred că Amy și-a dat seama că noi suntem divorțați luni de zile. Prima oară când am vorbit despre asta a fost când a scris ‘Not a Penny’, un cântec despre momentul în care l-a întrebat pe tatăl ei câți bani mi-a dat, iar el i-a spus: ‘Niciun penny’. Era fericită pentru că toate acestea i-au demonstrat într-un final tatălui ei că nu am umblat niciodată după banii fiicei lui', a spus Fielder-Civil pentru The Sun în 2015.

Ace, tăieturi, inspirație pentru a crea muzică

Imediat după divorț, Amy a slăbit extrem de mult, iar pe corpul ei erau numeroase semne de la ace și tăieturi. Mulți dintre cei care îi erau aproape, chiar și părinții săi, credeau că starea sa o ajuta să compună muzică. A urmat o perioadă de urcușuri și coborâșuri.

Când se credea că artista este pe cale să renunțe la alcool, atunci aceasta demonstra contrariul. Cu un an înainte de a muri, din cauza cantității enorme de alcool a uitat să ajungă la o întâlnire importantă cu o casă de discuri.

Ultimul său concert a avut loc la Belgrad, în iunie 2011. Deși nu mai băuse de mult timp, atunci a urcat pe scenă atât de beată încât nu a putut cânta decât un sfert de oră, iar programul ei era de 75 de minute. Când s-a întors la Londra, i-a spus tatălui său că își dorește nespus de mult să poată renunța la băutură.

După acel incident, lucrurile păreau a se îndrepta. La 21 iulie a fost ultima întâlnire dintre ea și tatăl ei. Ea l-a chemat să se uite împreună pe fotografii de familie.

„A fost atât de plăcut să stau cu ea ziua aceea. Ne-am simțit atât de bine', a declarat Mitch Winehouse.

O zi mai târziu, agentul de pază Andrew Morris simțit-o mai retrasă decât de obicei. A mers dimineață să o verifice, însă părea că doarme. Cu toate acestea, la scurt timp s-a constatat decesul artistei din cauza unei supradoze de alcool.

„Nu voia să moară. Privea cu nerăbdare spre viitor', a spus medicul Christina Romete.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete