Americanii au creat un cocktail din medicamente care te protejează de COVID

Acest cocktail anti-Covid inventat de americani conține substanțele care i-au fost administrate fostului președinte Donald Trump când acesta a fost infectat cu coronavirus și a dispărut subit de la Casa Albă.

Specialiștii care au lucrat la această combinație perfectă de medicamente lucrează la un Institut Medical din Virginia de Est și au argumentat cu ajutorul studiilor clinice eficacitatea acestui tratament. De asemenea, tot ei au publicat în reviste de specialitate lista medicamentelor care alcătuiesc cocktailul minune.

Următorul „cocktail' poate avea un rol decisiv în prevenirea/atenuarea bolii COVID-19:

  • Vitamina C 500 – 1000 mg și Quercetin 250 mg pe zi
  • Zinc 75-100 mg/zi
  • Melatonină (cu eliberare lentă): Începeți cu 0,3 mg și creșteți după cum este tolerat la 2 mg înainte de culcare.
  • Vitamina D3 1000-3000 u/zi
  • Famotidină 20-40 mg/zi

Foarte mulți oameni au încercat, unii au și reușit să evite îmbolnăvirea sau reîmbolnăvirea de Covid. Se știe deja că vaccinarea nu reprezintă un scut cu eficiență 100% ci mai degrabă prin vaccinare se încearcă evitarea complicațiilor respiratorii. Studiile spun că acest cocktail compus de americani ar putea juca un rol important în prevenția sau ameliorarea formelor moderate de Covid.

Medicii infecționiști români nu sunt împotriva acestei scheme ba chiar confirmă faptul că vitamina C are un rol imunomodulator important în lupta cu virusul, în timp de persoanele cu deficit de vitamina D au șanse imense de a contacta Covid foarte ușor, de aceea se recomandă doze mai mari, zilnice, de Vitamina D. Famotidina, Zincul și Melatonina ar scădea riscul de infecție. Pe de altă parte Zincul nu este recomandat a fi administrat pentru o perioadă mai lungă de timp. Suplimentarea pe termen lung a zincului poate provoca anemie, leucopenie si manifestari neurologice precum mielopatie, parestezie, ataxie, spasticitate.

Foto: 123rf

Citeste și:

Norovirus. Infecție prezentă frecvent în medii închise și aglomerate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului