“Am avut Covid și variola maimuței în același timp”

Un bărbat din California a dezvăluit că a avut Covid și variola maimuței în același timp, iar simptomele au fost atât de cumplite că nu s-a putut ridica din pat să meargă singur la toaletă.

Mitcho Thompson, din California de Nord, a fost testat pozitiv pentru Covid-19 și cu variola maimuței în același timp, potrivit NBC Bay Area.

Bărbatul a spus că a început să observe răni și pete roșii pe corp la scurt timp după ce a fost testat pozitiv pentru Covid. El a mărturisit jurnaliștilor la începutul acestei săptămâni, că leziunile au apărut inițial pe picioare, brațe, spate și gât – și atunci și-a dat seama că ar putea avea variola maimuțelor, apelând totodată la medic.

„Doctorul era foarte sigur că am variola maimuței și că am avut ambele virusuri', a spus Thomson pentru presa. „Aceasta a fost întrebarea cea mai importantă. Aș putea să le iau în același timp? Și el a spus: „Da, da, da'.

Mitcho Thompson a povestit că s-a simțit extrem de rău și că „cel mai cumplit' a fost atunci când „abia' se putea ridica din pat să meargă la toaletă sau să bea apă. Pentru el intervalul de timp în care a fost bolnav au fost câteva „săptămâni mizerabile', pentru că se simțea ca și cum ar fi avut o gripă foarte gravă.

Două virusuri simultan: e posibil?

Dr. Dean Winslow, profesor în medicină la Universitatea Stanford, a declarat presei de știri că infectarea cu coronavirus și variola maimuței în același timp este foarte rară, dar posibilă. Specialistul în boli infecțioase a spus: „Cu siguranță nu este imposibil să se întâmple așa ceva. Este doar un ghinion incredibil. Sunt virusuri foarte diferite'.

Cele mai multe cazuri de variola maimuței pe care le-a întâlnit dr. Winslow s-au răspândit prin contact direct de atingere a pielii, menționând că în cazul Covidului transmiterea se face mult mai ușor.

În Statele Unite cazurile de variola maimuței continuă să crească cu noi infecții detectate săptămânal, arată datele Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Cea mai recentă actualizare a numărului total de cazuri este de 2.323, la doar câteva luni după ce a fost detectat primul caz din SUA la un turist care s-a întors în Massachusetts din Canada pe 17 mai.

Variola maimuței – simptome

Oricine se poate îmbolnăvi de variola maimuței- cu atât mai mult când a avut loc contact sexual cu cineva cu simptome. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au lansat noi îndrumări despre modul de identificare a variolei maimuțelor în timpul focarului.

Simptomele pentru variola maimuței sunt febră, ganglioni limfatici umflați, dureri de cap și dureri musculare. Imediat după aceste simptome urmează o erupție cutanată care începe pe față și se răspândește apoi în alte părți ale corpului – în special pe mâini și picioare. Cu toate acestea, în unele cazuri recente, pacienții au avut mai întâi o erupție cutanată în gură, în jurul organelor genitale sau a anusului.

Uneori, după erupție s-au dezvoltat simptome asemănătoare gripei.

Oamenii de știință au avertizat despre simptome neobișnuite la pacienții din SUA care nu au fost asociate anterior cu virusul. Unii pacienți au raportat durere în sau în jurul anusului și rectului, sângerare rectală, proctită (inflamație dureroasă a mucoasei rectului) sau senzația de a avea nevoie de o mișcare intestinală (peristaltism) chiar dacă intestinele sunt goale.

Variola maimuță provine din aceeași familie de viruși ca variola.

Majoritatea pacienților se recuperează după variola maimuței în câteva săptămâni, dar boala este fatală pentru până la 1 din 10 persoane, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Sursa: The Sun

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate