Alternative naturiste: apiterapia limfatica

Apimasaj, Mariana Stan

Cure externe cu miere
Apimasajul tine sub control interactiunile fiziologice dintre diferite organe, stimuleaza imunitatea generala si specifica a organismului, favorizeaza resorbirea anumitor tipuri de noduli, amelioreaza o serie lunga de suferinte organice, duce la resorbirea vergeturilor si epitelioamelor, previne aparitia bolilor, amelioreaza afectiuni cronice si acute ale ficatului si rinichilor, dermatoze si anumite boli dermatologice, intarzie imbatranirea pielii.

Masajul terapeutic cu miere de albine
La doar cativa pasi de centrul Bucurestiului, o mana de terapeuti de la „Apiestetic“ au pus la punct una dintre cele mai neobisnuite terapii naturiste: masajul terapeutic cu miere de albine. Este o procedura foarte putin cunoscuta, o „specialitate“ pe care multi nici nu si-o imagineaza. La fel cum greu de inchipuit sunt beneficiile acestui tratament.

Aici am cunoscut-o pe Mariana Stan, o „perfectionista“ a terapiilor alternative, devenita o maestra a masajului apiterapeutic, de la care am aflat care e „programul“ terapeutic al masajului cu miere. Mai intai ca acesta trebuie aplicat strict intre anumite zone ale spatelui si doar cu niste miscari speciale, „pedalate“, care nu exista la nici o alta procedura de masaj dintre cele clasice.

„Masajul corporal terapeutic cu miere e o procedura special conceputa pentru detoxifierea organsimului, care se aplica doar aici, la Apiestetic, si care are rezultate deosebite. Este de ajuns sa faci cateva miscari pe directiile principale ale meridianelor energetice de pe spate pentru a vedea ca mierea incepe sa sufere anumite transformari“, spune Mariana Stan, specialist in terapie corporala.

Ea poate sa stie, de pilda, daca pacientul are o boala organica, chiar daca aceasta este nedeclansata, fiindca pelicula de miere isi schimba aspectul, face un fel de spuma usoara si devine mai consistenta. De asemenea, isi poate da seama daca organismul pacientului e prea incarcat de toxine, daca este fumator inveterat sau are probleme limfatice.

Apimasaj, Mariana Stan

„Mierea isi schimba culoarea, devine gri“, explica Mariana Stan, „pare ca se caramelizeaza“ si asta constituie o indicatie clara asupra procedurilor de urmat. Fiindca apiterapia limfatica nu se rezuma doar la cele 30 de minute ale masajului cu miere. Pacientul parcurge practic un program inceput cu un diag­nos­tic personalizat, pulsatoriu, care cuprinde chiar si „citirea“ petelor de pe iris si piele, si terminat cu fixarea sedintelor de „apimasaj“ si cu terapiile suplimentare de incalzire directa a pielii, facute cu amestecuri de echilibrare, din principii active extrase din miere.

„Recunosc ca aceasta terapie poate parea ciudata, dar este un masaj terapeutic disipant, energetic si organic, care creeaza puncte de incalzire diferite pe zonele pe care este aplicat si al carui timp de aplicare este diferentiat dupa nivelurile de dezechilibru, dupa varsta pacientului si dupa tipul de suferinta. Terapia omogena pleaca de la constatarea ca pe spatele omului se afla puncte corespondente ale tuturor punctelor-cheie din organsim si ca se pot determina locurile exacte ale unor suferinte, ale unor probleme de care omul nu se plange sau pe care poate nici nu le-a simtit“.

Programul apiterapeutic poate sa para o joaca, dar aplicarea principiilor sale extrem de vechi duce la rezultate nesperate.

Adrian Ciltan; foto: Octav Nitu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Tratamente naturiste